© instagram @ingrid parewijck, VIER

Erik Van Looy praat voor het eerst over zijn nieuw lief, een topmodel van 18 jaar jonger

16 mei 2017

Regisseur en presentator Erik Van Looy sprak voor het eerst over zijn nieuw lief, topmodel Ingrid Parewijck. Hij is nog voorzichtig in zijn uitspraken: "We bekijken het van dag tot dag, maar het klikt". Ingrid is bijna 18 jaar jonger, maar ze is niet de eerste de beste. Zo heeft ze een internationale modellencarrière achter zich en schitterde zelfs op de cover van Vogue. Ingrid heeft ook een wild kantje, want haar ex-lover, dat was Stéphane Misseghers, de drummer van dEUS!

Erik Van Looy sprak enkele weken geleden met James Cooke in Gert Late Night over zijn nieuw lief, topmodel Ingrid Parewijck. “Ik ben ergens op proefcontract, denk ik”, klonk het. “Maar ze is een fantastische madam. Zij heeft haar leven in Gent, ik het mijne in Antwerpen. Maar het klikt. Dat is fijn.” Ingrid is 38 jaar, daarmee is ze bijna 18 jaar jonger dan Van Looy. Ze heeft een zoontje van 8 jaar en heeft een intense modellencarrière achter de rug. Jaren geleden waagde ze zich aan een rechtenopleiding, maar in het derde jaar raakte ze het beu en stortte ze zich in de modellenwereld. “Meteen kwamen er opdrachten in Parijs en Londen", vertelde Ingrid vorig jaar aan lifestyletijdschrift Nina. "En na een halfjaar mocht ik voor het eerst naar New York. Daar heb ik uiteindelijk drie jaar gewoond.”

Drummer van dEUS

Ingrid was lange tijd samen met Stéphane Misseghers, de drummer van dEUS en Soulwax. Hij is ook de vader van haar kind, maar in het najaar van 2016 ging het koppel uit elkaar.

Daarvoor had Van Looy volgens Dag Allemaal al een “voorzichtige romance” met Ingrid. Het zou uiteindelijk de druppel geweest zijn waardoor Eriks huwelijk na 26 jaar op de klippen liep. Hij had het heel moeilijk met die huwelijksbreuk en had door de opnames van De Slimste Mens en De Premier weinig tijd voor sociaal contact. Zijn avondroutine was dag na dag hetzelfde. “Ik ga bijna dagelijks op restaurant”, vertelde hij destijds in Story. “Ik bel op voorhand naar mijn vaste adresje, een Italiaanse bistro om de hoek, om mijn eten te bestellen. Ik ga telkens op hetzelfde plekje in een hoekje zitten, een beetje uit het zicht van de mensen. En dan speel ik wat op mijn smartphone. Tien minuten later ben ik alweer buiten. Heel makkelijk.”

Internationale modellencarrière

Ingrid is niet de eerste de beste: ze schopte het zelfs tot de cover van Vogue, iets wat maar een paar Belgische modellen haar nadeden. Maar ze bleef met haar beide voeten op de grond staan: “In die periode reisde ik in één week tijd van New York naar Parijs, en zat ik tussendoor nog twee dagen in Zuid-Afrika”, klonk het. “Het gebeurde dus in de flow. Op de cover van Vogue staan vond iedereen heel wat, maar voor mij was dat relatief. Ik ben nooit zo opgegaan in die wereld van de fashion. Al blijf ik wel genieten van een feestje. Wat dansen en opgaan in de muziek.”

Ook geeft ze toe dat de modellenwereld vol gevaren zit: “Ik besef dat het goed is dat mijn modellenleven pas laat gestart is. Was ik er als 16-jarige in beland, ik zou een nog grotere vogel voor de kat zijn geweest.” Ingrid is nog steeds actief als model bij het Brusselse agentschap Dominique Models.

Dankzij Ingrid zien de avonden van Van Looy er al iets rooskleuriger uit: zij is gewend aan een bruisende leven aan de zijde van een rocker, maar heeft naar verluidt ook een huiselijke kant. Perfect voor Erik dus! Veel tijd om samen door te brengen hebben de twee volgens Erik helaas niet. “Zij heeft haar modellencarrière, en ik heb het druk met de voorbereiding van De Slimste Mens”, klinkt het in Dag Allemaal. Een eerste kennismaking met zijn nieuw lief tijdens de quiz, dat ziet Van Looy niet zitten: “Ik zou toch al haar antwoorden juist rekenen”. Spijtig, want misschien zou Erik dan op televisie nog harder schateren van het lachen.

De nieuwe vriendin van Erik Van Looy:

Lees meer

Dit al gelezen?