© Getty

Toch nog hoop voor AC/DC? Ex-zanger Brian Johnson treedt voor het eerst op sinds gehoorcrisis

16 mei 2017

AC/DC-fans, spring maar een gat in de lucht want er is misschien tóch nog hoop voor jullie ouwe, gouwe hardrockband. Zo was voormalig zanger Brian Johnson zondag voor het eerst sinds 2016 een podium, als special guest. Begin 2016 moest Brian Johnson stoppen bij AC/DC omdat hij riskeerde volledig doof te worden als hij verder zou optreden. Ook gaf gitarist Angus Young al aan dat hij nog niet aan pensioen denkt. Staan de doorwinterde Australische ronkers binnenkort weer samen on stage?

Onkruid vergaat niet. Dat bewees voormalig AC/DC-zanger Brian Johnson maar weer. Zondag was hij in volle actie op een podium in Oxford tijdens een concert van Paul Rodgers. En dat ondanks zijn gehoorproblemen! De andere special guest was Robert Plant, zanger van rocklegende Led Zeppelin. Het zangtrio bracht de rock-'n-roll-klassieker Money (That's What I Want) en de onvermoeibare Johnson stak met zijn typische schelle, ruige kwetterstem met kop en schouders boven zijn collega’s uit.

In juni 2016 kregen we van Johnson al veelbelovend nieuws te horen over zijn gehoor. De ouwe rocker liet zich behandelen door een binnenoorspecialist en het resultaat mocht er blijkbaar wezen. “Ik was echt emotioneel toen ik weer helder muziek kon horen”, zei Johnson toen in muziektijdschrift Rolling Stone. “Dat is echt jaren geleden.” Het is niet geweten of Johnson weer mocht optreden dankzij de behandeling.

Brian Johnson zong van 1980 tot 2016 voor AC/DC. Hij verving toen de gerenommeerde frontman Bon Scott en wist meteen sceptische AC/DC-fans te overtuigen met zijn meesterlijke kwetterprestaties op ‘Back in Black’, de best verkochte plaat van de band.

Het bewuste optreden:

Lees meer

Dit al gelezen?