© Youtube

Directeur die moederdagcadeautjes verbood, heeft nu politiebewaking nodig

15 mei 2017

Dominique Paquot, directeur van de basisschool Singelijn in Sint-Lambrechts-Woluwe, wordt met de dood bedreigd nadat het schoolhoofd de beslissing heeft genomen om als school te stoppen met Moederdag of Vaderdag te vieren. Paquot nam die beslissing "uit respect voor de diversiteit". 

De directeur kreeg al meer dan 400 brieven, mails en Facebookberichten. Enkele van die berichten waren zo verontrustend dat de politie intussen ingeschakeld is om de afzender van de bedreigingen op te sporen. Intussen werd de schoolpoort al onder bewaking gezet door de politie. De berichten zijn niet alleen afkomstig van ouders van de schoolkinderen maar ook van afzenders buitenaf, zowel uit Vlaanderen als Wallonië.

Diversiteit

Paquot nam het besluit om het knutselen voor Moederdag te onderbreken uit respect voor diversiteit. Volgens Paquot zijn Moederdag of Vaderdag niet respectvol tegenover kinderen met bijvoorbeeld twee papa's of twee mama's.

Ook uit de politiek kwamen er heftige reacties. Minister van Onderwijs Crevits keurde de beslissing van Paquot af. Zuhal Demir, staatssecretaris voor Gelijke Kansen, noemde op Twitter het initiatief "lafheid". Demir wiste later haar tweet.

De Brusselse directeur liet aan Het Nieuwsblad weten te vrezen voor zijn leven en de veiligheid van zijn familie. Ondanks dat is Paquot of de directie van Singelijn niet van plan om terug te komen op de beslissing om geen Vaderdag of Moederdag meer te vieren.

Lees meer

Dit al gelezen?