© Getty Images

Zijn hartproblemen van Portugese winnaar van het Eurovisiesongfestival fake? 

15 mei 2017

Salvador Sobral won zaterdag voor Portugal het Eurovisiesongfestival met een ingetogen liefdesliedje. Dat de excentrieke zanger aan hartproblemen lijdt, maakte zijn verhaal des te aangrijpender. Maar uit een persbericht van z'n manager blijkt dat dat nieuws volledig uit de lucht gegrepen is. Sobral zou helemaal geen hartproblemen hebben maar recupereren van een veel minder erge ingreep.

Salvador Sobral had de repetities voor de eerste halve finale, waar ook onze Blanche aan deelnam, gemist. Zijn zus Luisa, die ook het nummer had geschreven, had z'n plaats ingenomen en zou ook gaan optreden in de halve finale en misschien wel de grote finale, moest de gezondheid van haar broer het hem niet toelaten zelf op het podium te staan. Salvador Sobral zou namelijk lijden aan een hartprobleem en zou een harttransplantatie nodig hebben.

Volledig onwaar

In een persbericht, dat al verscheen op de Portugese website Jornal de Noticias nog voor de eerste halve finale, ontkent Sobrals manager Ana Paulo dat echter met klem. De geruchten van vermeende hartproblemen zouden volledig onwaar zijn. "Ik heb daar verder niets meer over te zeggen", zei Paulo nog. Het waren wel gezondheidsproblemen die hem van de repetities weg hielden, maar die waren veel minder erg dan werd aangenomen. "Hij is aan het recupereren van een herniaoperatie. Het Songfestival komt niet in het gedrang, en de carrière van Salvador al helemaal niet", stelde zijn manager.

Er werd zelfs gewag gemaakt dat Sobral zijn overwinning (deels) te danken zou hebben aan het uitlekken van zijn hartproblemen. Maar Sobral liet dat niet aan z'n hart komen, en bracht 'Amar pelos dios' op zo'n indrukwekkende manier dat heel Europa voor 'm viel.

Lees meer

Dit al gelezen?