© YouTube

Streaker van het Eurovisiesongfestival riskeert vijf jaar gevangenis en heeft wel meer op zijn kerfstok

15 mei 2017

Dé verrassing van het Eurovisiesongfestival van dit jaar was toch wel Vitalii Sediuk, de streaker tijdens het nummer van Jamala. Door zijn billen te tonen op het podium en live op internationale televisie, heeft hij zichzelf sterk in de problemen gebracht. En het was niet zijn eerste prank.

Vitalii Sediuk besloot om tijdens het nieuwe nummer van Jamala met de billen bloot te gaan. En dat voor 10.000 fans in de zaal in Kiev en 200 miljoen Eurovisiesongkijkers van over de hele wereld.

Eerst dacht de organisatie dat het over een Australiër ging, omdat de man een Australische vlag om zich had. Maar dat bleek niet te kloppen. De Oekraïense Binnenlandminister schreef in een Facebookbericht dat "het een schande is voor het land". En ook al vonden wij het grappig als kijker. Maar het komt de grappenmaker nu duur te staan. Hij werd van het podium verwijderd en loopt nu het risico op vijf jaar gevangenis of een geldboete.

En dat voor met de billen bloot te gaan.

Streaken op Eurovisiesong was niet het eerste wat grappenmaker Vitalii Sediuk uitspookte. Hij houdt ervan om op rodeloperevenementen grappen uit te halen. Een overzicht:

In 2013 probeerde hij de Grammy van Adele op te halen

Hij had geen toegang tot het evenement, maar is met enkele vrienden mee binnengeglipt. Hij zei toen dat de grap een ingeving van het moment was. "Wanneer ik haar naam hoorde, kreeg ik het idee om op het podium te gaan en te zeggen wat ik ook zei. Ik deed alsof de award voor mij was en ik zei: 'Dankjewel, Adele, je bent mijn inspiratie'", vertelde hij The Hollywood Reporter.

In 2014 viel hij Brad Pitt aan tijdens de première van Maleficent

Brad Pitt vertelde aan People dat Sediuk over de hekken op hem sprong: "Ik nam een stap terug, en die man had mij vastgegrepen aan mijn vest. Ik keek omlaag en hij probeerde zijn hoofd in mijn kruis te steken. Dus ik gaf hem twee slagen op het hoofd - niet te hard - maar genoeg om zijn aandacht te trekken, want hij liet los. Ik denk dat hij toen steun zocht want de beveiliging zat op hem, en hij greep naar mijn bril."

In 2016 heeft hij Gigi Hadid opgeheven bij een modeshow in Milaan

Hij bevestigde aan The Hollywood Reporter dat hij het het was, en dat hij het deed omdat hij vond dat Gigi Hadid niet tot de high fashion behoorde.

Een week later probeerde hij de kont van Kim Kardashian te kussen

Maar dat mislukte door de tussenkomst van de security. Hij deed dit uit protest tegen valse implantaten in de billen.

Lees meer

Dit al gelezen?