© Facebook Seven Oaks Farm

Stress om te vliegen? Op deze luchthaven zijn er minipaardjes om je te kalmeren

14 mei 2017

Vliegen is voor sommige mensen een stressvol moment. Op een Amerikaanse luchthaven hebben ze daar nu een oplossing voor gevonden: mini-therapiepaardjes komen de passagiers opvrolijken.

Het is de Cincinnati/Northern Kentucky International Airport en de non-profitorganisatie Seven Oaks Farm die samen op het idee kwamen om reizigers wat te plezieren én te kalmeren. Twee keer per maand brengt de boerderij 34 paardjes naar de luchthaven om kinderen en volwassenen te plezieren en hun stress te doen afnemen.

"Het is om stresslevels te verlagen en om een glimlach op gezichten te toveren dat we dit doen," zegt de Senior Manager van Klantenrelaties, Wendi Orlando in een interview met NPR. "Het geraakt nooit afgezaagd om de reacties van passagiers op de paardjes te zien."

Lisa Moad is de eigenaar van de paarden en zegt in hetzelfde interview dat de mensen op de luchthaven gek zijn op de dieren. "Nerveuze reizigers krijgen door de interactie met de dieren net dat beetje meer steun vooraleer ze in het vliegtuig stappen." De dieren zijn zo populair dat sommige passagiers zelfs bellen naar de luchthaven om hun vlucht te plannen rond het bezoek van de minipaarden.

Varken met tutu

De luchthaven in Cincinnati is niet de eerste die therapiedieren voor reizigers aanbiedt. Veel luchthavens hebben af en toe therapiehonden om reizigers te ontstressen, zoals in Newark.

In San Francisco International Airport hebben ze dan weer een therapievarken met een tutu, Lilou.

Als de minipaardjes niet op de luchthaven ronddraven, kun je hen vinden in rusthuizen, ziekenhuizen, hogescholen en universiteiten, ... waar ze langsgaan om mensen op hun gemak te stellen.

We moeten dringend bellen naar Brussels Airport, want wij willen ook zo'n dieren op de luchthaven van Zaventem!

Lees meer

Dit al gelezen?