© iStock

Een straaltje zomer volgende week, maar steek die paraplu nog niet weg

14 mei 2017

De zomer komt eraan, en het voorbije weekend was die vooral synoniem met wisselvallig weer, maar dat verandert de komende dagen. We krijgen twintig graden en dus écht veel zin in een cocktail, maar natuurlijk kan dat allemaal niet te lang blijven duren. 

Wie gehoopt had op een last-minute barbecue, bergt z'n spullen misschien best nog niet op, want de zomer is echt wel in het land. Vandaag blijft het wel bewolkt, en trekken de temperaturen richting twintig graden, al mogen vooral de Kempen daarvan profiteren. Stralend wordt het dus niet helemaal, maar wel warm genoeg om buiten te zitten.

Helaas kan het op het einde van de dag beginnen druppelen, niet veel, maar wel genoeg om ons een beetje te ontmoedigen. Vooral omdat het morgen weer van dat is: een grijze maandag, warm maar het blijft opnieuw niet droog: tegen dat je in de file terug naar huis staat, kunnen de eerste regendruppels alweer aan het verschijnen zijn.

Hou dus vooral je eyes on the prize: dinsdag wordt een dagje om duimen en vingers (of een ijsje) bij af te leggen want dan wordt het 23 graden, tot zelfs 25 in de Kempen, en blijft het ook de hele dag zonnig. Er kan altijd wat lichte bewolking zitten, maar dat mag de pret niet drukken. Tuinslang, barbecue, zonnecrème: check, check, check.

Maar als we zeggen dinsdag, bedoelen we ook echt dinsdag, want woensdag mag dan wel sterk beginnen, tegen het einde van de dag begint het wisselvallige weer dat we kennen opnieuw: kans op regen (of een zomeronweer) maar het blijft natuurlijk wél lekker warm. Op naar de zomer, mét paraplu.

Lees meer

Dit al gelezen?