© iStock

Volgend jaar kan je je smartphone volledig opladen in amper 5 minuten

12 mei 2017

We zijn steeds meer bezig met onze smartphone, maar het is pas als hij plat is dat je merkt hoe afhankelijk je ervan bent. Daarom willen veel bedrijven dat probleem verhelpen en de Israƫlische firma StoreDot claimt nu de oplossing te hebben. In 2018 willen ze smartphones helpen maken die in 5 minuten volledig opgeladen kunnen worden.

De meeste producenten van smartphones proberen de laatste jaren om batterijen steeds groter te maken, maar StoreDot wil het probleem van platte gsm's anders oplossen. Ze werken al een tijdje aan een soort batterijen die heel snel opgeladen kunnen worden.

Uiteindelijk dromen ze van batterijen die je kan opladen in 30 seconden, maar volgend jaar zou hun eerste model op de markt komen dat daarvoor 5 minuten nodig heeft. Daarvoor heeft de firma een akkoord gesloten met twee grote producenten van accu's.

Om welke producenten het gaat, is niet bekend gemaakt, dus we weten ook nog niet welk merk zo'n batterij zal krijgen. Critici vrezen wel dat zo'n batterijen extra vatbaar zijn voor problemen zoals we gezien hebben met de Samsung Galaxy Note 7, die bij enkele gebruikers spontaan in brand vloog.

Lees meer

Dit al gelezen?