Indonesisch eiland staat versteld door plots aangespoeld dood zeemonster

12 mei 2017
© youtube

Aan het Indonesische eiland Ceram zijn de overblijfselen van een gigantisch zeewezen aangespoeld. Aan het onherkenbaar karkas valt geen kop te herkennen. Het water rond de kolos is rood van het bloed. Wandelaar Asrul Tuanakota ontdekte het onherkenbare dode beest en dacht op het eerste zicht dat het om een scheepswrak ging.

Het aangespoelde beest zaait onrust bij de bewoners rond het Hulung strand. Nog nooit hebben zij een zeemonster van zulke proporties gezien en bovendien verspreidt het lijk een penetrante stank waardoor het toerisme zou kunnen afgeschrikt worden.

Het monster was al in een staat van ontbinding dus het opruimen moet snel gebeuren maar dat valt nog niet mee. Het beest weegt ongeveer 2 ton en is zo'n 15 meter lang. De lokale inwoners vragen daarom zo snel mogelijk hulp van de overheid om het beest uit het water te verwijderen.

Volgens The Jakarta Globe is het beest mogelijk een reuze octopus hoewel de lokale kustwacht eerder denkt aan een soort walvis. Momenteel wordt gewacht op de onderzoekresultaten van staaltjes die naar een biologisch labo werden verstuurd.

Lees meer

Dit al gelezen?