© EPA

Webadres van fictieve nazi-organisatie linkt door naar ... de website van het Witte Huis

12 mei 2017

De fictieve nazi-organisatie Hydra uit de Marvelstripverhalen heeft een website gekregen. 't Is te zeggen: er is een webadres, dat je doorstuurt naar de website van de Amerikaanse president, Donald Trump. Eerder werd ook Marvelpersonage Captain America gelinkt aan Hydra.

De URL of het webadres dat de nazi-organisatie uit de Marvelstrips eert, www.hail-hydra.com, linkt door naar een pagina op een website die je niet zou verwachten: de biografie van Donald Trump, op de webiste van ... het Witte Huis. En da's niet oké, want in de bio van Trump staat niets verontrustend. Het is niet duidelijk wie wie de website heeft opgericht. We weten alleen dat het domein, het eigenlijke webadres dus, is opgericht in april 2014 in Australië en nog geldt tot 2018.

Het is ook niet de eerste keer dat de president gelinkt wordt aan (neo-)nazi's. Een artiest heeft pas een een reclamepaneel gemaakt met Donald Trump op, naast hem stonden dollarsymbolen in de vorm van hakenkruizen. Daar was in april heel wat controverse over.

Onlangs werd ook bekendgemaakt dat Captain America lid is van Hydra. Dat werd natuurlijk niet gesmaakt door de fans van de eens eervolle superheld. Volgens Nick Spencer, de auteur van de Captain America: Steve Rogers-strips heeft dat niets te maken met de huidige politieke situatie.

Lees meer

Dit al gelezen?