© epa

Blanche kent haar tegenstanders in de finale van Eurovisie en daar hoort Nederland bij

11 mei 2017

Alle finalisten van het Eurovisiesongfestival 2017 zijn gekend. Vanavond vond de tweede halve finale plaats met de daarbij horende hoogte- en laagtepunten. Daarna was het wachten tot het spannende slot met de tien landen die naar finale horen. En daarbij zat ook Nederland. We krijgen dus een duel der lage landen in de finale zaterdag, samen met nog 24 andere landen.

Misschien kwam het omdat de spanning er voor de Belgen af was nadat Blanche zich dinsdag al wist te plaatsen, maar de tweede halve finale maakte niet direct indruk. De Oostenrijker Nathan Trent had als tweede wel een mooi nummer, maar hij bracht het niet altijd even zuiver. Toch zien we hem zaterdag terug.

Daarna was het wachten tot het jodelnummer van Roemenië waar vooral Ilinca de eer hoog hield. De Nederlandse zusjes van O'G3NE deden al die valse noten vergeten met een loepzuiver 'Lights and Shadows' en halen verdiend de finale.

Weinig verrassingen

Ook de Roma van Hongarije, in het Hongaars, en de ballade van Denemarken zien we zaterdag terug, net als de gespleten persoonlijkheid van de Kroatische zanger en de moderne Noorse inzending.

Wit-Rusland verrast enigszins met een finaleplaats, al was het misschien omdat veel mensen al klaar zaten voor de piepjonge Bulgaarse outsider Kristian Kostov. De tiende finalist was het Israëlische IMRI, al was ook dat niet altijd even zuiver.

Al bij al weinig verrassingen, al mogen Zwitserland, Servië en Estland wel vloeken. De tien landen zingen zaterdag in de finale met de tien namen van dinsdag, de vijf grote geldschieters en thuisland Oekraïne.

De tien finalisten van de tweede halve finale:

Lees meer

Dit al gelezen?