© EPA

Huh ... was het hele concept van Snapchat niet maximum 10 seconden? Wel, da's nu voorbij

10 mei 2017

Snapchat kreeg gisteren een update, en die heeft zowat alles veranderd waar de app voor staat. Tot nu toe kon je een foto of video maximum tien seconden afspelen. Daar is nu verandering in gekomen. En er zijn nog enkele dingen veranderd.

Vanaf nu kan je foto's en video's afspelen 'tot in het oneindige'. Tenminste als je niet op het scherm tikt, of als je scherm niet zwart wordt. Want in de meest recente update heeft Snapchat een endless mode toegevoegd. Dat wil letterlijk zeggen dat je foto's en video's kan blijven afspelen. En daarmee verandert het bedrijf echt zijn concept. Want tot nu toe duurde een foto of video maximum tien seconden. Da's nu voorbij.

En da's niet alles: Je kan vanaf nu ook tekenen met emoji. Dat zijn dus oneindige uren snapplezier verzekerd.

Hoe werkt het?

Om ervoor te zorgen dat de ontvanger van je bericht de foto tot in het oneindige ziet, druk na het maken van de foto rechts op het stopwachticoontje. Want die is ook van plaats veranderd. Daar kan je dan selecteren hoelang de foto getoond wordt.

Als je wil dat een video in loop wordt afgespeeld, doe je eigenlijk hetzelfde. Je drukt op het stopwachticoontje en de video wordt herhaald afgespeeld.

Om met emoji te tekenen druk je op het potloodje. Onder de balk waar je kleuren kan kiezen staat een emoji afgebeeld. Daar druk je op en je krijgt de keuze tussen enkele emoji: veel kleurplezier.

Lees meer over Snapchat

Dit al gelezen?