Weer een stukje jeugd kapot: Robert Miles ('Children') onverwacht overleden op 47-jarige leeftijd

10 mei 2017

Robert Miles was een Zwitsers-Italiaanse producer, muzikant en dj die vooral in de jaren 90 succes kende. Children is onmiskenbaar zijn grootste hit. Dat nummer stond in de Vlaamse Ultratop 50 22 weken genoteerd en raakte tot op een 2e plaats. Het verkocht meer dan 5 miljoen exemplaren wereldwijd en haalde de eerste plaats in 14 landen.

Children was de eerste single van zijn debuutalbum 'Dreamland'. Bij ons bleef de single vastzitten op de tweede plaats - 5 weken lang - omdat op hetzelfde moment Andrea Bocelli even vastgeroest stond op die eerste plaats met Con Te Partiro.

Miles muziek kreeg al snel de stempel 'dream trance', omwille van de mix van dromerige elementen en dansmuziek.

Miles haalde overigens later wel nog die eerste plaats in ons land met One And One, een nummer dat als extraatje verscheen op zijn debuutalbum 'Dreamland' toen die plaat een maand na de release in Europa ook in de Verenigde Staten verscheen.

One And One

Het is dat nummer dat maakt dat wij ook vandaag nog een plaats is ons hart hebben voor Robert Miles. De samenwerking met Maria Nayler schopte het zelfs tot de eerste plaats in de Ultratop en bleef daar vier weken kamperen.

Na zijn hit stapte Robert Concina, zoals hij echt heet, uit de spotlights en focuste hij zich op produceren en meer experimenteel geluid. Er slopen elementen van de triphop in zijn trancemuziek, alsook snuifjes jazz, rock en Indiase muziek. Er volgden nog albums - na 'Dreamland' nog vier - maar het grote succes evenaarde hij nooit meer.

De doodsoorzaak is tot op heden onbekend, maar volgens DJ Mag Italia was Robert Concina al enige tijd ziek.

Lees meer

Dit al gelezen?