© iStock

Dit kledingstuk is hotter than hot, maar je krijgt er wél rugpijn van

9 mei 2017

Nee, geen hoge hakken maar een skinny jeans belast onze rug het meest. Een skinny broek zit zo strak rond de heupen waardoor onze houding wordt beïnvloed en dus ook onze rug. Benieuwd welke kledingstukken nog op de lijst staan? 

Een onderzoek aan de Britse Chiropractio Association toonde aan dat zo'n jeans negatieve gevolgen heeft op de gezondheid. Uit een vragenlijst die 1.062 personen hebben ingevuld, bleek dat een derde van de ondervraagde vrouwen geen idee had dat kledingstukken zo'n invloed kunnen hebben. Maar een effect was er zeker, want ongeveer 73 procent van de vrouwen had last van rugpijn.

Schadelijke trends

Volgens het onderzoek zijn er nog enkele boosdoeners waar men niet van bewust is. Één van de onderzoekers Tim Hutchfull zegt dat sommige kledingstukken vrije beweging beperken waardoor ons lichaam niet optimaal kan werken. Nieuwe trends zoals zware juwelen, oversized mouwen en zware juwelen kunnen zorgen voor lichamelijke kwaaltjes.

Top 5

Andere kledingstukken die zorgen voor rugbelasting:

  1. Skinny jeans
  2. Grote tassen die aan één kant van het lichaam gedragen
  3. Jassen met een grote kap
  4. Hoge hakken
  5. Schoenen zonder achterkant (zoals sandaaltjes)

Draag je graag skinny jeans? Dan mag je soms een dag rondlopen in je pyjama want Hutchfull zegt dat het belangrijk is om je lichaam wat ruimte te geven om te recupereren.

Lees meer

Dit al gelezen?