Zebrapaden in Brusselse holebiwijk kleuren voortaan alle kleuren van de regenboog

9 mei 2017

Op 20 mei is het weer tijd voor die jaarlijkse hoogmis van de holebigemeenschap: de Brusselse Pride Parade. Naar aanleiding daarvan kleurt de hoofdstad, of toch een stukje daarvan, letterlijk in alle kleuren van de regenboog. De zebrapaden in de Sint-Jacobswijk kregen namelijk vandaag een kleurtje.

In de Sint-Jacobswijk in Brussel, waar veel holebi's uitgaan, vindt je vanaf vandaag zes 'regenboogzebrapaden'. In plaats van klassiek zwart-wit wordt elke tweede streep een stukje van de regenboog. Die regenbogen blijven zo'n zes maanden staan tussen de Zuidstraat en de Verversstraat, kwestie van de holebirechten wat in de verf te zeggen.

"Brussel is veel meer dan een zakenstad, het is ook een stad waar iedereen welkom is en dat zetten we hier letterlijk in de verf", zegt Brussels schepen Els Ampe aan De Standaard.

"Onze zichtbaarheid wordt heel concreet door dit symbool van onze gemeenschap in het straatbeeld op te nemen", zegt Frank Schoenmakers, coƶrdinator van het Brussels Regenbooghuis aan dezelfde krant. "Die zichtbaarheid is heel belangrijk, want niet overal in de wereld zijn we even welkom." Na een aantal recente gevallen van geweld tegen homo's in Arnhem, Nederland en Tsjetsjeniƫ kan een extra statement ook absoluut geen kwaad.

Lees meer

Dit al gelezen?