© Throw som mo' - YouTube

Nicki Minaj wil studenten overal ter wereld helpen en betaalt hun studies

9 mei 2017

Zangeres Nicki Minaj heeft via Twitter aangeboden om goede studenten te helpen met het afbetalen van de lening die velen hebben genomen om hun studies te kunnen betalen. Met die actie stapt Minaj in de voetsporen van zangeres Beyoncé, zanger will.i.am en acteur Alec Baldwin.

Als Amerikaanse studenten afstuderen, krijgen ze niet alleen hun diploma overhandigd, maar ook een schuld van gemiddeld 27.000 euro. Het duurt vaak jaren voor de studenten hun studielening hebben afbetaald en daarom heeft zangeres Nicki Minaj besloten om een handje te helpen.

Twitter

Het begon allemaal met een fan die de zangeres een tweet stuurde met de vraag of ze voor zijn school wou betalen. En Nicki antwoordde dat als hij (en andere studenten) konden aantonen dat ze goeie punten halen, zij met plezier de kosten zou betalen.

Het nieuws deed snel de ronde op het wereldwijde web haar tweet werd maar liefst 25.000 keer geretweet en de vragen om hulp stroomden binnen. Ondertussen zijn al zeker 30 studenten geholpen voor een totaalbedrag van meer dan 18.000 euro en heeft de zangeres beloofd om ook de komende maanden nog een aantal mensen te helpen.

De hulp die Minaj aanbiedt is trouwens niet alleen voor Amerikaanse studenten. De zangeres heeft beloofd dat studenten van over de hele wereld haar hulp mogen vragen.

Beyoncé en will.i.am

Nicki Minaj is niet de enige ster die studenten wil helpen. Naar aanleiding van de eenjarige verjaardag van haar album Lemonade, heeft zangeres Beyoncé vorige maand vier studiebeurzen aangeboden "om jonge vrouwen die out of the box durven denken aan te moedigen en te ondersteunen." Haar studiebeurzen gaan naar vrouwelijke studenten die kunst, muziek, literatuur of Afrikaans-Amerikaanse studies volgen.

Ook zanger will.i.am geeft jaarlijks een studiebeurs om "toekomstige visionairen, leiders en vernieuwers financieel te helpen." Will.i.am gaf in totaal al meer dan 500.000 euro uit aan 37 studenten.

Er zijn nog celebrities die studenten willen helpen met het afbetalen van hun schulden. Denk maar aan Rihanna, Oprah Winfrey, Alec Baldwin en Kevin Spacey.

Lees meer

Dit al gelezen?