© Twitter

Er is weer een nieuw iPhoneconcept: deze keer met een handige touchbar

5 mei 2017

Er waren al geruchten over een OLED-scherm bij de iPhone 8. Maar toch bleef de vraag hoe de home button geïntegreerd kon worden in het scherm. Dit concept kan die vraag misschien oplossen. Er zou een touchbar toegevoegd zijn aan het scherm. Daarmee kan je, net als bij de recentste Macbook Pro, handige toepassingen uitvoeren.

We horen het ene gerucht en 'lek' na het andere over de 'verjaardagseditie' van Apples volgende iPhone. Volgens het ene gerucht kan die volgende maand worden aangekondigd, volgens het andere kan dat nog lang duren. Nog andere bronnen hebben het over OLED-schermen. Dit concept sluit daarop aan. Want bij die schermen stellen we ons al snel de vraag: "Hoe gaan ze in godsnaam die vingerafdruksensor/home button integreren?" En daar biedt dit gerucht een antwoord op.

Je telefoon ontgrendelen, muziek selecteren, een inkomende oproep beantwoorden, handige knoppen bij het surfen en nog veel meer zal mogelijk zijn met een touchbar. Da's best wel handig want sommige van die dingen nemen nu veel schermruimte in, en dat kan daarbij definitief voorbij zijn.

Bijvoorbeeld: muziek luisteren. Als je naar een volgend nummer wil gaan of pauzeren, veeg je met je vinger omhoog in het scherm en dan wordt meer dan de helft ingenomen met een venster. Met zo'n touchbar zou dat dan veel minder ruimte opeisen.

Dat klinkt ook wel heel aanvaardbaar. Want Apple heeft al in een ander toestel zo een touchbar zitten: de meest recente Macbook Pro. Daar zitten dan een emojitoetsenbord en functietoetsen achter.

Lees meer

Dit al gelezen?