© VTM

Wat is dat mysterieuze VTM-programma 'De Uitverkorenen' toch? Dit is wat we al mogen weten en zien

3 mei 2017

"Velen zijn geroepen, maar weinigen echt uitverkoren." Al weken doet VTM bijzonder mysterieus over een programma dat vanavond voor het eerst wordt uitgezonden. Niemand weet waarover het precies gaat, behalve dat het geen spelprogramma, fictiereeks, reality of quiz is. Maar wat dan wel en wat is de bedoeling? Allemaal vragen die we pas na de eerste aflevering zullen kunnen beantwoorden. Maar we mogen wel al weten wie die eerste uitverkorenen zijn, en hun reacties spreken voor zich: er staat iets spectaculairs te gebeuren.

Alleen de tien uitverkorenen weten wat er precies gebeurd is om dit programma te maken. Met tien zijn ze in totaal. Waarom ze uitverkoren zijn, of wat hen zo bijzonder maakt, dat kunnen we moeilijk afleiden uit de informatie die VTM verspreidt. Twee gezichten mogen we al zien, en we weten ook al iets over wat ze hebben meegemaakt.

1. Alexine (24 jaar - Gent)

© VTM

Alexine werkt als coördinator in de kinderopvang van het OCMW te Zingem. Toen ze de kans kreeg om mee te doen twijfelde ze niet. "Hoewel ik normaal helemaal niet van verrassingen hou, besloot ik me toch in het avontuur te storten. Ik dacht: zo’n uitnodiging krijg je geen twee keer." In de maanden die volgden heeft ze een paar heel vreemde dingen meegemaakt. Ze is bijvoorbeeld verslaafd aan shoppen op de site Zalando, maar op een dag vindt ze een doos van de internetwinkel in haar auto. Hoe is die daar geraakt en wat zit erin?

Nog vreemder wordt het wanneer ze met haar vriend koffie gaat drinken in Gent. Wat daar gebeurt, is helemaal onverklaarbaar. "Ik heb zoveel vragen en krijg maar geen antwoorden. Wat me overkomt is mega creepy, ik ben volledig van mijn melk."

2. Nikki (40 jaar - Maasmechelen)

© VTM

Nikki is de tweede uitverkorene. Hij is politieagent in de zone Maasland. Ook hij krijgt te maken met dingen die hij niet kan begrijpen. Zo gebeurt er iets mysterieus met zijn nummerplaat. Maar even later wordt het nog vreemder voor de agent. "Ik ben normaal iemand die heel opmerkzaam is en op alle details let. Een beetje beroepsmisvorming, denk ik. Maar alles gebeurde voor ik iets in de gaten had. Je denkt altijd: mij zou dit niet kunnen overkomen. Maar dan sta je plots met je mond vol tanden."

Hiermee moeten we het voorlopig doen. We weten dus al wat het programma zeker niet is, maar voor de rest hebben we er het raden naar. Het mysterie wordt gelukkig vanavond al onthuld.

© VTM

De Uitverkorenen - vanavond om 20.35 uur op VTM

Lees meer

Dit al gelezen?