© Getty Images

Volgens Elon Musk kunnen we binnen twee jaar een dutje doen in onze zelfrijdende auto

1 mei 2017

Zelfrijdende auto's zijn tegenwoordig de droom van bijna ieder technologiebedrijf, maar hoe snel kunnen die er komen? Heel snel volgens Elon Musk, want hij verwacht dat we al binnen twee jaar kunnen slapen in onze auto terwijl hij ons thuisbrengt.

Reizen naar Mars, tunnels onder de grond en zelfrijdende auto's ... de dromen van Elon Musk zijn heel groot en daarom was hij de ideale man voor een TED-conferentie. Daarin sprak de baas van onder andere Tesla over al zijn ambitieuze plannen.

Het meest opmerkelijke was zijn uitspraak over zelfrijdende auto's. Volgens hem zouden we binnen twee jaar al auto's hebben die zo veilig zijn dat we tijdens de rit kunnen slapen. Eind dit jaar is Tesla van plan om een zelfrijdende auto van Los Angeles naar New York te laten rijden.

Hij sprak ook kort over zijn plannen om naar Mars te gaan. "Het is fout om te denken dat de benodigde technologie in de ruimtevaart vanzelf verbetert. Dat gebeurt niet. Het verbetert alleen als heel veel mensen er heel hard aan werken. Alleen dan lukt het", zei Musk.

Lees meer

Dit al gelezen?