© Universal

'The Fate of the Furious' rondt de kaap van 1 miljard, maar veel meer wordt het waarschijnlijk ook niet

1 mei 2017

'The Fate of the Furious' doet wat er van verwacht wordt in de cinema's: domineren. Na een enorm sterk openingsweekend leek de film dan ook op weg naar een mega-opbrengst. Afgelopen weekend rondde de film de kaap van één miljard, na amper drie weekends. Al lijkt de dominantie wel op zijn eind ...

The Fate of the Furious opende in zijn eerste weekend met 532,5 miljoen, een record. Daarmee stootte het Star Wars: The Force Awakens (2015) van de troon. Hoewel een sterk openingsweekend werd verwacht, overtrof dat toch wel de verwachtingen. Door de blitzstart werd door sommigen een totale opbrengst van meer dan 2 miljard verwacht (waarmee het Star Wars nog een ander record zou afsnoepen), maar zo'n vaart zal het waarschijnlijk niet lopen.

De achtste Fast & Furious rondde afgelopen zaterdag dan wel de kaap van het miljard, maar toch wordt er verwacht dat die 2 miljard niet meer gehaald zal worden. Grote boosdoener is Guardians of the Galaxy Vol. 2, dat zijn eerste weekend heeft afgesloten met 101 miljoen. Guardians is echter nog niet gereleased in de VS, dat staat voor deze vrijdag gepland, waardoor Fate de Amerikaanse markt afgelopen weekend wel nog kon domineren.

Franchise

Misschien wel belangrijker, is dat ook de achtste Fast & Furious dus ook duidelijk een succes is. Hoewel het het anderhalf miljard opbrengst van zijn voorgang Furious 7 waarschijnlijk niet zal halen, bewijst het toch opnieuw de kracht van de franchise. De verwachtingen voor de volgende twee films, die de franchise zullen afsluiten, zijn dan ook hoog gespannen. Reken daar ook nog maar de spin-off van Dwayne Johnson en Jason Statham bij, en je weet dat ze bij Universal de komende jaren gebakken zitten.

Lees meer

Dit al gelezen?