© iStock

Is dat de lente? Het is alleszins een zalig warm eerstemeiweekend

30 april 2017

Een dagje extra aan je weekend, dan hou je je vingers gekruisd voor een dagje extra zon, zeker na de laatste, frisse weken. Over de warmte moeten we ons alvast geen zorgen maken: het wordt een zalig verlengd weekend, en ook daarna valt het allemaal best mee. Is de lente eindelijk in het land? Het lijkt er sterk op. 

Voor vandaag is er alleen maar goed nieuws: volgens het KMI krijgen we grotendeels goed weer, zo'n twintig graden maximum, maar er zit ook een stevige bries. Gevoelstemperatuurgewijs is het dus iets minder: dat zal rond de tien graden liggen. Maar ideaal weer voor een terrasje in de zon dus, of een barbecue.

Dat doe je ook echt best vandaag, want naast uitslapen op de eerste mei, krijgen we wel degelijk nog wat regen op ons dak: de ochtend begint grijs, de temperatuur gaat niet meer boven de tien graden en de zon zal zich een weg moeten banen door de wolken. Het blijft de hele dag door vrij wisselvallig. Misschien tijd om die cursus nog even open te slaan of gewoon met een goed boek in de zetel te kruipen?

Uiteraard gaat het weer stijl bergaf zodra de werkweek van start gaat: de ochtend van dinsdag en woensdag mag dan zonnig beginnen, zodra we in de file naar huis staan, wordt er regen voorspeld. Dinsdag is het ook meteen gevoelig kouder dan woensdag, maar diep onder de tien graden duiken, doen we niet. Toch is het lentegevoel wat weg: enkel aan de gestaag klimmende gemiddelde temperatuur zien we dat de lente in het land is.

Lees meer

Dit al gelezen?