© iStock

Zin in avontuur én competitie? Dan zijn deze liftwedstrijden iets voor jou

29 april 2017

We hadden het al over de leukste en makkelijkste landen om te gaan liften en over de landen waar je kan gaan wildkamperen. Maar als er naast wat avontuur ook een competitiebeest schuilgaat in jou, dan moet je deze liftwedstrijden zeker overwegen.

Route du Soleil

Maar liefst 300 teams van twee of drie personen mogen jaarlijks starten met Route du Soleil. De organisatie bedacht de voorbije jaren nog veel nieuwe reis- en partyconcepten, maar de liftwedstrijd, die nu Barcelona Express heet, is nog altijd enorm populair.

Je start in Brussel of Amsterdam en in vijf etappes moet je proberen in het Spaanse Barcelona te geraken. De eersten die over de eindmeet komen, maken kans op een wereldreis.

Deelnemen kost 250 euro per persoon. Meer info vind je op de website.

Hitchball 4000

"De grootste liftwedstrijd van Noord-Europa", zo omschrijft Hitchball 4000 hun concept. In teams van twee personen moet je in een weekend tijd proberen van en terug naar Helsinki te liften. In de eerste vier edities was het de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers onderweg te zijn en zo veel mogelijk landen te doorkruisen.

Omdat Finland dit jaar 100 jaar bestaat, wordt de wedstrijd in een nieuw kleedje gestoken en race je langs verschillende historische monumenten. Hoe meer van die monumenten je passeert, hoe meer punten je krijgt. Diegene die het meeste monumenten kan afkruisen, mag dit jaar naar huis met de Hitchball 4000 Cup.

Dit jaar gaat de race door van vrijdag 2 tot zondag 4 juni. Je kunt je nog inschrijven tot 7 mei, dus snel zijn is de boodschap. Voor de prijs met je het alvast niet laten, want deelnemen aan Hitchball 4000 kost amper 10 euro. Nog meer informatie vind je op de website.

La Mad Jacques

Ook Frankrijk heeft een liftwedstrijd, La Mad Jacques. Maar liefst 1.500 mensen kunnen deelnemen aan de wedstrijd die twee dagen duurt. De eindbestemming wordt tot de dag van het vertrek geheim gehouden, maar je weet wel dat er aan die finish een grote party is met live muziek, petanquebanen, hangmatten, ...

Je kan vertrekken vanuit Parijs, Nantes of Lyon en op zondag rijden er ook bussen je terug naar die steden, gemakkelijk toch!

Er zijn niet alleen prijzen te winnen voor de snelsten, maar ook voor onder andere de grootste dierenvrienden en de beste teamgeest.

Dit jaar gaat de wedstrijd door op 10 en 11 juni en je kan je hier inschrijven. Deelnemen aan La Mad Jacques kost 85 euro. Meer informatie vind je op de website.

Tramprennen

Van 18 augustus tot 2 september kan je aan de Duitse liftwedstrijd Tramprennen meedoen. De startplaatsen én de bestemming zijn momenteel nog niet bekend, maar omdat je maar liefst 14 dagen onderweg bent, staat al vast dat je niet alleen in Duitsland gaat liften.

In teams van twee of drie personen ga je de uitdaging aan om zo'n 2000 km al liftend af te leggen. Er is geen hoofdprijs voor de snelsten, maar de herinneringen en sfeer zullen onvergetelijk zijn.

Deelnemers worden aangemoedigd om zich te laten sponsoren door bedrijven, vrienden en familie. Dat geld gaat naar goede doelen. Op die manier werd de voorbije jaren al 75.000 euro aan het goede doel geschonken.

Interesse? Je kan hier nog wat meer informatie vinden en vanaf 1 juni kun je je hier inschrijven.

Veel succes!

Lees meer

Dit al gelezen?