© Twitter

Daar gaan die vijf euro dus naartoe! Weet aan welk kruispunt je de Rode Kruisstickers koopt

28 april 2017

De jaarlijkse stickerverkoop van het Rode Kruis is weer bezig. Daarmee kan je je lokale Rode Kruis-afdeling steunen. Het is dus van groot belang dat je goed weet waar je de sticker koopt. Als je het Rode Kruis van je eigen stad wil helpen, koop je die best daar.

Met 13.000 zijn ze: de vrijwilligers die op de Vlaamse kruispunten stickers verkopen van het Rode Kruis. De kans is dus groot dat je de komende dagen op een willekeurig kruispunt de vraag krijgt om een sticker te kopen. En dan mag je best "nee" zeggen, want de opbrengst van die stickers gaat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet naar internationale acties. Wel gaan ze naar de lokale afdelingen van het Rode Kruis.

Als je stickers koopt, doe het dan in eigen stad. Want als je, bijvoorbeeld, in Leuven de sticker koopt, help je de Leuvense afdeling van het Rode Kruis. En dat is natuurlijk jammer als je niet van Leuven bent. Het is niet zo vreemd dat je denkt dat het geld naar grote, internationale acties gaat. Met die acties komt het Rode Kruis vooral in de media.

Wat gebeurt er met het geld?

Er zijn 249 lokale afdelingen. Gemiddeld verkoopt elke afdeling 2.000 tot 5.000 stickers in twee weken. Zo'n sticker kost vijf euro. En daar kan een afdeling heel wat mee doen. Er worden pleisters mee aangekocht, maar ook rolstoelen en soms zelfs ambulances. Die verkoop is een relatief gemakkelijke manier om geld in te zamelen, want de drukkosten liggen niet hoog. Er zijn ook uitschieters. Zo verkochten Wijnegem-Deurne, Knokke-Heist en Wijnegem-Deurne elk 10.000 stickers.

De actie loopt nog tot 11 mei. Dit jaar lenen De Kiekeboes hun gezicht aan de stickers.

Lees meer

Dit al gelezen?