© Universal Music

HAIM kondigt eindelijk hun nieuwe plaat aan, de eerste nieuwe muziek is er nu al

27 april 2017

Vier jaar geleden is het alweer dat de zusjes HAIM voor een kleine hype zorgde met hun debuutalbum 'Days Are Gone', een plaat die de popmuziek nieuw leven leek in te blazen. Daarna werd het héél lang stil, tot nu. Op 7 juli is het tweede album er eindelijk en de eerste single klinkt op zijn zachtst gezegd verrassend.

Die eerste single wordt live gebracht in de videoclip en de muziek is bij momenten zo zachtjes dat je de zussen zelfs hoort stappen in de opnameruimte. Succesregisseur Paul Thomas Anderson tekende voor de regie. Anderson is vooral bekend van films als Magnolia, Boogie Nights en There Will Be Blood en maakte vorig jaar ook enkele video's voor Radiohead.

Right Now is allesbehalve wat we verwacht hadden, zonder dat dat een slechte zaak is. Eén stem, wat getik van cimbalen, af en toe een pianotoets, een gitaar die even komt piepen en dan weer verdwijnt en Este en Alana die "Right now, right now" zingen op de achtergrond: daar moeten we 't 3,5 minuut mee doen. Pas daarna vallen de drums in.

De zussen zijn duidelijk aan het spelen en experimenteren geweest met hun geluid.

Voorlopig zijn er nog geen Belgische festival- of concertdata bekend voor HAIM. Het nieuwe album 'Something To Tell You' verschijnt op 7 juli bij Universal.

Lees meer

Dit al gelezen?