Dit zijn de 9 films die we in mei zeker willen zien

30 april 2017

Van aliens tot piraten, van de Tweede Wereldoorlog tot de legende van King Arthur. In mei ga je heel veel kunnen wegdromen in de bioscoopzalen. De kaskraker van de maand is waarschijnlijk wel de nieuwe Pirates of the Caribbean. Maar er is nog veel meer. Van deze 9 films zal je er deze maand zeker een paar willen gaan zien.

1. The Space Between us (3 mei)

Romantisch drama - VS - met Asa Butterfield & Britt Robertson - 121 minuten

Stel je voor dat je Tinder-date ... op Mars woont. Tulsa is een tienermeisje dat online in contact komt met Gardner, de eerste mens die op de Rode Planeet geboren is. Hij is ook de enige mens die nog nooit op Aarde geweest is, en dus houdt het wel wat risico's in wanneer hij de reis onderneemt. Hij gaat op zoek naar z'n vader (zijn moeder is overleden) en natuurlijk naar zijn geliefde. Bij zijn aankomst begint het avontuur wanneer Gardner onze planeet leert kennen. Maar niemand weet hoe lang hij hier kan overleven. Het ideale recept voor een romantische film met de nodig humor en vermoedelijk ook het risico op een paar traantjes.

2. The Zookeeper's Wife (10 mei)

Drama - VS - met Jessica Chastain & Johan Heldenbergh - 126 minuten

Het pareltje van deze maand zou wel eens The Zookeeper's Wife kunnen zijn. Naast Jessica Chastain speelt ook Johan Heldenbergh een hoofdrol in dit waargebeurde verhaal. Onze landgenoot is de directeur van een dierentuin in Warschau wanneer Duitsland in 1939 het land plots binnenvalt. Samen met zijn vrouw Antonina wist Jan Zabinski tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de nazi's te redden door ze een schuilplek in hun dierentuin te bieden.

3. Bleed for This (10 mei)

Drama - VS - met Miles Teller & Aaron Eckhart - 117 minuten

Geweldige sportverhalen doen het altijd goed, en dat van bokslegende Vinny Pazienza kan tellen. Hij wordt in één klap beroemd door de ongeslagen kampioen Gilbert Dale te verslaan. Maar dan raakt hij betrokken bij een auto-ongeluk en krijgt hij te horen dat hij mogelijk nooit meer zal kunnen lopen. De bokser heeft een gebroken nek en moet drie maanden met een speciaal systeem rondlopen dat met schroeven in z'n schedel is geboord. Na dertien maanden zou hij opnieuw in de ring staan en ondanks het dramatische ongeval toch nog een succesvolle carrière uitbouwen.

4. King Arthur: Legend of the Sword (10 mei)

Fantasy - VS - met Charlie Hunnam & Jude Law - 126 minuten

Geen figuur waarover meer boeken zijn geschreven of films zijn gemaakt. En deze maand krijgen we er nog eentje over King Arthur, in een regie van Guy Ritchie. Arthur leeft als jongeman in de steegjes van Londinium, maar dan krijgt hij het zwaard van Excalibur in z'n handen en moet hij keuzes maken. Gelukkig is er een mysterieuze jonge vrouw, Guinevere, die hem leert het zwaard te gebruiken. Arthur zal de tiran Vortigern moeten verslaan om zijn gestolen kroon terug te winnen en de moord op zijn ouders te wreken.

5. Kidnap (17 mei)

Thriller - VS - met Halle Berry & Dana Gourrier - 94 minuten

Een moeder stopt nooit als ze haar zoontje voor haar ogen ontvoerd ziet worden. Halle Berry speelt Karla, die heel even haar zoontje Frankie uit het oog verliest. Plots ziet ze dat hij in een auto wordt gesleurd. Ze klampt zich nog vast maar kan de auto niet meer tot stilstand brengen. Ze zet dan maar de achtervolging in en besluit het heft in eigen handen te nemen. Of hoe een brave mama in één klap een actieheldin wordt. Let vooral ook op hoe Halle Berry op haar vijftigste (jawel, die leeftijd heeft ze intussen bereikt) nog perfect kan doorgaan voor een relatief jonge moeder.

6. Alien: Covenant (17 mei)

SF/horror - VS - met Katherine Waterston & Michael Fassbender - 123 minuten

Het begint als een fantastisch verhaal: de bemanning van een ruimteschip met kolonisten stuit op een nog niet ontdekte planeet. Het lijkt een droom tot ze merken dat er geen dieren leven. Ze bevinden zich in een duistere en gevaarlijke wereld. De enige bewoner is de 'synthetische' David, een overlevende van de gedoemde Prometheus-missie. Wanneer ze een dreiging ontdekken die hun stoutste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een ontsnappingsmissie om van de planeet weg te geraken. De film is afkomstig van Ridley Scott, die al verschillende films in deze reeks regisseerde.

7. Their Finest (17 mei)

Romantische komedie - Verenigd Koninkrijk - met Gemma Arterton & Sam Claflin - 117 minuten

Nog een film die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt, maar naast drama is er hier ook ruimte voor wat romantiek en humor. Aangezien zowat alle mannen in Londen aan het front aan het vechten zijn, mag Catrin Cole aan de slag als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar talent wordt al snel opgemerkt door filmproducent Tom Buckley. Met het moreel van het land op het spel moeten ze samen een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Te midden van een bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera zowel drama als humor en passie schuilgaan.

8. Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (24 mei)

Fantasy - VS - met Johnny Depp, Keira Knightley & Orlando Bloom - 153 minuten

Het is weer tijd voor Jack Sparrow! In het vijfde deel van Pirates of the Caribbean krijgt hij te maken met zijn oude aartsvijand Kapitein Salazar. Die helpt geestpiraten te ontsnappen aan de Devil's Triangle. Met zijn crew wil hij nu Jack Sparrow doden. Een alternatieve titel van de film is dan ook 'Salazar's Revenge'. De enige hoop voor Jack is de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft. Met de nodige humor die we van de Disney-filmreeks kennen natuurlijk. Naast Johnny Depp zien we ook Orlando Bloom, Keira Knightley en Geoffrey Rush hun rol hernemen, in combinatie met enkele nieuwe gezichten.

9. Unlocked (31 mei)

Actie - Verenigd Koninkrijk - met Orlando Bloom & Noomi Rapace - 98 minuten

Nog meer Orlando Bloom in een actiethriller. Voormalig CIA-agent Alice wordt opgeroepen om een terreurverdachte te ondervragen. Tijdens het verhoor komt ze erachter dat ze erin is geluisd en zonder het te weten geheime informatie verschaft aan gevaarlijke terroristen. Ook hoofdrolspeelster Noomi Rapace kan je deze maand nog in een andere film aan het werk zien, want zij speelt mee in Alien: Covenant. De cast wordt aangevuld met zwaargewichten als Michael Douglas en John Malkovich.

Lees meer

Dit al gelezen?