© iStockphoto

Een echt beest op Tinder! Swipe jij naar rechts voor deze witte neushoorn?

25 april 2017

Dat je al eens tijgers bent tegengekomen op Tinder, kunnen we geloven. Maar wat denk je van een neushoorn? Maak kennis met dé vrijgezel op Tinder, Sudan. 

Vandaag lanceert Ol Pejeta Conservancy in samenwerking met Tinder een campagne om de witte neushoorn te redden. Hiervoor gebruiken ze Sudan, de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn. Om Sudan's soort te beschermen en vooral te redden, is geld nodig. Daarom zet Tinder Sudan op hun platform in de kijker.

Bedreigd

De witte neushoorn is over de hele wereld ernstig bedreigd door stroperij. Ze zijn bijzonder kwetsbaar omdat ze relatief ongevaarlijk zijn en in kudde reizen. Elk jaar worden er honderden gedood voor hun hoorns.

De 42-jarige Sudan is één van de meest beschermde dieren ter wereld omdat hij ten alle tijde wordt bewaakt door twee gewapende toezichters. Hij woont samen met de enige twee vrouwelijke noordelijke witte neushoorns Najin en Fatu. Sudan kon niet paren met de twee dames door enkele problemen zoals zijn leeftijd en lage hoeveelheid aan sperma.

Samenwerking

Tinder en de Ol Pejeta Conservancy hopen veel centen in te zamelen voor Assisted Reproductive Techniques, die succesvolle zwangerschappen kunnen bereiken door in-vitrofertilisatie. Ze hopen na vijf jaar terug een kudde op te bouwen van 10 noordelijke witte neushoorns.

"Ik ben één uit de duizend. Nee serieus, ik ben de laatste mannelijke witte neushoorn op aarde. Niet om direct te zijn, maar het lot van mijn soort hangt van mij af. Onder druk presteer ik wel beter. Ik eet veel gras en hang graag rond in de modder. Als het uitmaakt, ik ben 1.82 meter lang en weeg 2.267 kg."

Alle Tinder-gebruikers die advertenties zien, kunnen Sudan tegenkomen. Bij het swipen naar rechts, krijgen ze een bericht met een link om te doneren.

We hebben allemaal al eens gehoord van Tinderbaby's, maar dit zou toch wel een unieke Tinderbaby worden.

Lees meer

Dit al gelezen?