© Marvel Studios

De eerste reviews van 'Guardians of the Galaxy 2' zijn binnen, en die zijn (over het algemeen) positief

24 april 2017

De originele Guardians of the Galaxy was een onverhoopt megasucces en dus kon een opvolger niet uitblijven. Er werd enorm veel van verwacht, maar kan de tweede de hype ook echt waarmaken? De eerste officiƫle reviews zijn binnen en de teneur is vaak hetzelfde: dit is een goede film, een topfilm, maar de eerste was gewoon beter. Het vaakst terugkerende woord: "fun". Een overzicht.

Volgens The Telegraph voelt het minder aan als een sequel dan als een echt apart verhaal uit hetzelfde rijke universum, "alsof je een vergeten comic book anthologie van het schab hebt gehaald, het stof eraf hebt geblazen en er bent in gedoken".

Ook bij The Guardian vinden ze GOTG2 een leuke film, maar hij mist een beetje de spoed die de eerste film wel had. "They're still guarding, maar the galaxy lijk nooit echt in gevaar." Dezelfde conclusie bij IGN: je amuseert je wel, maar hij is niet zo geweldig als de eerste en hij lijdt ook wel wat onder pacing issues. GamesRadar trekt die lijn door. Het enige negatieve, zo zeggen ze, is dat hij niet zo goed is als het origineel.

En Variety meent te weten waarom 'ie net dat tikkeltje minder is dan de eerste: "Het verschil ligt hem in het feit dat de nieuwe film steeds maar weer laat blijken dat alles "a big deal" is, waardoor het net allemaal "a smaller deal" wordt.

"Pijnlijk awkward"

"Een home run slaan is blijkbaar toch heel moeilijk", is The Verge minder positief. "De vele door elkaar geweven verhaallijnen leken waarschijnlijk heel cool, maar in de praktijk voelt het echt pijnlijk awkward aan. Het grootste probleem is dat deze keer geen enkel personage heel innemend is." Verder nog een harde steek voor Karen Gillan, die Nebula vertolkt, die "de zwakste vertoning geeft van het hele ensemble". Auwch.

Oh, en er is natuurlijk ook nog Baby Groot. En die is volgens Metro UK "even hilarisch en onweerstaanbaar cute als je had gehoopt". "Hij steelt de show", zegt GamesRadar. "En als Disney beslist om een Baby Groot spin-off film te maken, of een Baby Groot spin-off tv show, of ... hell, Baby Groot spin-off badzout, dan zal dat ongetwijfeld een boatload cash binnenhalen."

Lees meer

Dit al gelezen?