© iStockphoto

Eindelijk: de eerste foto's van iPhone 8 zijn er

24 april 2017

In september onthult Apple eindelijk de nieuwe iPhone 8. Enkele dagen geleden lekten er schetsen van het nieuwe toestel, maar nu zijn er ook foto's gelekt. Of de foto's echt zijn, is nog niet bevestigd door Apple. 

Benjamin Geskin post regelmatig op zijn Twitter-pagina informatie over nieuwe toestellen. Gisteren was de nieuwe iPhone aan de beurt en postte hij een officiële 'dummy' van de iPhone 8. Een dummy is leeg vanbinnen en kan dus niet worden aangezet. Enkel de uiterlijke kenmerken zijn duidelijk.

Op de foto's zie je het apparaat vanuit alle hoeken. Hiermee worden verschillende geruchten en leaks bevestigd.

Kenmerken

De twee glazen vlakken worden onderbroken door een roestvrijstalen frame tussenin. Aan de voorzijde lijkt het glas helemaal vlak maar aan de achterzijde is het licht gebogen. De achtercamera is niet meer horizontaal maar verticaal.

De vingerafdruksensor is nergens te zien, wat betekent dat hij op de voorzijde onder het glas ligt. Eerder werd gelekt dat Apple een speciale ultrasone techniek wou gebruiken, dat is dus waarschijnlijk gelukt.

Volgens Geskin zal de iPhone 8 sterk lijken op de voorganger. De selfie-camera, luidspreker en spraaksensoren blijven op de voorkant, zonder het scherm veel groter te maken. Op de inhoudelijke verschillen moeten we nog wachten tot september.

Lees meer

Dit al gelezen?