© Graspop

Graspop pakt uit met daverende preparty op donderdag: Thurisaz, Carnation, King Hiss and more

21 april 2017

Hellyeah! Over 2 maanden vertoeft elke headbanger van België op de wei in Dessel. En uitgerekend vandaag maakt Graspop de namen bekend van de preparty op donderdag 15 juni. We krijgen onder andere Thurisaz, Carnation, King Hiss en Born From Pain op ons bord. En de jumeaux terribles van StuBru Goe Vur In Den Otto gaan ons tot in de vroege uurtjes entertainen met een loodzware dj-set.  Alsof dat nog niet genoeg is, kondigt het festival een hoop tribute bands aan voor diep in de nacht waaronder SLAYEnsemble, Art Of Pantera en Stiff Bizkit.

De affiche van Graspop mag dan wel compleet zijn, vandaag kondigt het festival pas de line-up van de pre-party aan. En daar zitten heel wat vaderlandse wildebrassen tussen. We krijgen bezoek van Thurisaz, Born From Pain, King Hiss, Off The Cross, Wolves Scream, Bear, HEXA MERA, Carnation en een surprise act. Ook zullen de mannen van Goe Vur In Den Otto een compromisloze dj-set verzorgen tot aan het ochtendgloren. Enkel houders van een combiticket mogen donderdag op de wei grazen.

Sum 41 als headliner

Sum 41 verandert van speeldag op het festival. De band verhuist van zaterdag 17 juni naar de Jupiler Stage op zondag 18 juni als headliner.

Tribute bands

Voor wie na een hele dag headbangen, moshen en boozen nog steeds energie heeft, zijn er tijdens de festivalnachten nog tribute bands voorzien. Zo zullen er trouwens ook enkelen spelen in het Classic Rock Café.

De podiumbestormers zijn: The Covering, SLAYEnsemble, Metal Attack, Art Of Pantera, Korn Again, Stiff Bizkit, Prinz Klauz, Harris (Iron Maiden tribute) en Parris (Thin Lizzy tribute).

Carnation: authentieke, Belgische death metal

Deze Belgische act wil je op donderdag zeker niet missen. In 2015 bracht Carnation 'Cemetery of the Insane' uit, een walgelijke EP met sadistische gitaarriffs, varkensvokalen en mitrailleurdrums.

In hun sound kan je invloeden van Obituary, Entombed en Cannibal Corpse horen. Begin dit jaar ging de band met het Amerikaanse Skeletal Remains op toer in Japan waar ze met open armen ontvangen werden.

Praktisch

Graspop gaat door van 16 tot 18 juni in Dessel.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees meer

Dit al gelezen?