© iStockphoto

Eindelijk! Binnenkort werkt Instagram ook offline

21 april 2017

Je zit op de trein leuk te scrollen op Instagram, maar je internetverbinding valt weg … Profielen bezoeken is onmogelijk, foto’s zijn niet meer zichtbaar en erop reageren kan je helemaal vergeten. Herkenbaar? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Die frustratie is verleden tijd want binnenkort kan je Instagram ook gebruiken zonder internetverbinding. 

De applicatie zal vooraf alle foto's en gegevens laden, zodat jij ze op elk moment kan bekijken. Op deze manier kan je zowel foto's als volledige profielen op elk moment bekijken. Daarnaast kan je ook reageren op foto's zonder internetverbinding. Alle acties worden automatisch uitgevoerd op het moment dat je weer internetverbinding hebt. De manier waarop de offline-modus functioneert, is onduidelijk. Er wordt wel gespeculeerd dat de applicatie gebruik zou maken van caches.

Mama Facebook

Facebook is het moederbedrijf van Instagram, en het bedrijf denkt de laatste jaren steeds meer aan gebruikers die een slechtere internetverbinding hebben. Facebook startte enkele jaren geleden ook met Facebook Lite, een versie waarmee je minder data verbruikt. "Instagram Lite" is geen optie maar de nieuwe update zou wel een uitweg moeten bieden voor mensen met weinig of slechte internetverbinding.

De nieuwe functie van Instagram wordt op dit moment al getest in verschillende landen. Een lanceerdatum is nog onbekend. We weten al wel dat de eerste versie enkel voor Android-gebruikers beschikbaar zou zijn.

Dit al gelezen?