© EPA

Daar is Stromae weer, maar helaas niet met goed nieuws voor de fans ...

20 april 2017

We hoorden de laatste tijd weinig tot niets van hem. Het leek zelfs alsof hij van de aardbodem verdwenen was. Maar nu heeft Stromae waar van zich laten horen. Samen met zijn vrouw Coralie Barbier spreekt hij over "de zin om een stap terug te zetten". De zanger van Papaoutai was "doodop" en hij "had er geen zin meer in". Maar dat betekent niet dat hij zich volledig terugtrekt uit de muziekwereld.

Stromae heeft de laatste vier jaar geen plaat meer uitgebracht. Twee jaar geleden stopte hij met touren, en daarna was het windstil. Tot nu. In een dubbelinterview samen met zijn vrouw zegt hij dat het allemaal te veel energie vergde en dat hij "doodop" was. Hij vond het "niet leuk" meer. "Als hij geen plezier maakt, heeft het ook geen zin", vulde zijn vrouw Coralie Barbier aan.

"Ik geef me het recht om niet te weten wanneer en óf er nog een plaat komt", zegt de zanger. Maar dat wil niet zeggen dat hij helemaal uit de bekendheid treedt. Hij heeft onlangs meegewerkt aan een collectie van het schoenmerk Repetto. En hij heeft geholpen met de regie van de recentste videoclip van Nicki Minaj en Major Lazor (Run Up).

Hij gaf ook nog mee dat het leven van een artiest zwaar is. "Je moet je niet alleen geven op een podium. Er zijn ook veel eenzame momenten en je staat altijd in de belangstelling. Ik heb me altijd gegeven. Nu heb ik een stap teruggezet, en dat doet deugd." Ook is hij van nog plan om beginnende artiesten te helpen.

Lees meer

Dit al gelezen?