Hou je vast: na het weekend opnieuw vrieskou, hagel en zelfs sneeuwbuien

20 april 2017

April heeft z’n eindspurt ingezet, maar de weergoden hebben blijkbaar nog wat in hun voorraadkast zitten qua pokkeweer. We gaan de pil niet vergulden: het blijft sowieso koud de komende week, en vanaf dinsdag komen daar buien bij met een winters karakter. Hagelbuien en natte sneeuw dus. 

Laten we beginnen met het weekend dat voor de deur staat. Morgen, vrijdag, wordt behoorlijk goed. Vanaf de middag zal het overtrekken en dan kan er wat lichte regen of motregen vallen. Het wordt wel zachter, met maxima van 16 graden, hoewel dat plaatselijk is en heel veel afhangt van of het zonnetje erdoor komt.

Zaterdag is het eerst nog zwaarbewolkt met nog regen, maar later op de dag zou het opklaren. Het wordt wel niet warmer dan 11 graden en de wind draait naar het noorden. In de Kempen en Limburg gaat het wellicht terug vriezen aan de grond.

Zondag best oké

Zondag zou de beste dag moeten worden, we profiteren dan van een hogedrukgebied en dat geeft rustig en droog weer met afwisselend zon en wolken. In de namiddag halen we temperaturen tot 14 graden.

Maar dan ...

Begin volgende week komen we in een ander scenario terecht: depressies boven Scandinavië en West-Rusland stuwen dan koude lucht naar ons land. Maandag blijft het nog bij regen. Dinsdag, woensdag en donderdag krijgen we grillige voorjaarsbuien met hagel of sneeuw. De temperaturen dalen opnieuw. Als we al ergens 10 graden halen overdag zal het goed zijn. Als het 's nachts opklaart, is er opnieuw kans op vorst.

Dit al gelezen?