© Billy Monger Racing - Facebook

17-jarig racetalent verliest beide benen

20 april 2017
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.

Afgelopen weekend vond op het legendarische racecircuit van Donington Park het ‘British Touring Car Championship’ plaats. In het bijprogramma van deze hoofdrace stond ook het Britse Formule 4-kampioenschap gepland. Dat kampioenschap, dat is ontsproten uit het British Formula Ford kampioenschap, was al voor vele talenten zoals Ayrton Senna,  Eddie Irvine, Bas Leinders, Marc Goossens, Jenson Button de start van een bloeiende carrière in de autosport.

Een prachtige toekomst leek er ook weggelegd voor de zeer getalenteerde 17-jarige Billy Monger. Dit tot het afgelopen weekend zeer fout liep in Donington Park. Billy Monger kwam in volle vaart in aanraking met de, door technische problemen fel trager rijdende, auto van Patrik Pasma.

De wonden van de Finse Patrik Pasma vielen al bij al mee. Slechter is het gesteld met Billy Monger. Reddingswerkers hadden twee uur nodig om de Brit uit het wrak te bevrijden, waarna hij meteen met de helikopter naar het Queen’s Medical Centre in Nottingham werd gebracht. Daar deden de artsen alles in hun mogelijkheden, doch moest er worden overgegaan tot amputatie van beide onderbenen.

Omdat deze levensingrijpende blessures niet zonder gevolgen zullen blijven loopt er momenteel een crowdfundactie. Zodat deze nachtmerrie voor deze jongeman niet ook nog eens een financiële zorg wordt voor z’n ouders en entourage.

Dit al gelezen?