Paasstunt: kinderen zetten Pasen in met lichtgevende eieren in donkere kasteeltuin

19 april 2017
!
Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar.
© Patrick Smets

Pasen wordt dit jaar op een onvergetelijke manier ingezet: maar dan 60 kinderen, tussen de vijf en twaalf jaar, mochten dit paasweekend voor één keer iets langer opblijven om na zonsondergang chocolade en lichtgevende eieren te zoeken in de donkere tuin van het Belgische kasteel Alden Biesen. Het initiatief ging uit van 'Bilzen Mysteries', het Europese lichtspektakel waarbij acteur Jan Decleir een tijdreis maakt doorheen de geschiedenis van het kasteel. 

Er vielen bij 'Bilzen Mysteries' meer dan 2.200 chocolade paaseieren en meer dan 180 lichtgevende eieren te rapen, in alle kleuren van de regenboog. "De paaszoektocht was gratis bij aankoop van een ticket voor 'Bilzen Mysteries'," vertelt Frank Anthierens, een van de bezielers van ‘Bilzen Mysteries’. "We hadden nooit gedacht dat het zo'n succes zou zijn. In een mum van tijd waren alle tickets voor dit paasweekend de deur uit. Het originele sprookjesachtige decor van het kasteel, de vele chocolade en lichtgevende eitjes en het feit dat kinderen iets later naar bed mochten, zorgden voor heel wat positieve reacties bij de kleintjes. Maar ook de ouders waren enthousiast waardoor deze paasactie zeker voor herhaling vatbaar is," aldus Anthierens.

Landcommanderij Alden Biesen heeft ondertussen internationale allure gekregen nu het sinds kort de nieuwe toeristische topattractie in België is geworden. Op minder dan vijf maanden tijd verwelkomde ‘Bilzen Mysteries’ meer dan 15.000 bezoekers. “De 21ste-eeuwse technologie, op een authentieke wijze gebracht in een eeuwenoud decor met de Belgische acteur Jan Decleir als virtuele gids, lokt veel bezoekers en is uniek in Europa,” zegt Anthierens, “Het is een ongezien wandelparcours dat na zonsondergang 800 jaar geschiedenis tot leven brengt met hoogtechnologische licht-, geluid- en beeldeffecten."

Dit al gelezen?