© Getty

Hodor: dj, mensenrechtenactivist, en nu ook politicus?

19 april 2017

Met één niet-bestaand woord wereldberoemd worden, 't is weinigen gegeven, maar Kristian Nairn mikte met zijn Game of Thrones-Hodor recht in de roos. Dikke punten voor charisma, en dat zou hij nu ook op een andere manier gaan gebruiken dan enkel als dj of acteur, hij zou de politiek in gaan.

Kristian Nairn heeft de laatste tijd veel meer te zeggen dan gewoon 'Hodor'. De Game of Thrones-ster uit Noord-Ierland is vooral bekend als de vriendelijke reus in Westeros, en dan vooral dankzij z'n epische eindscène, maar nu zou hij dat charisma gaan gebruiken in de politiek.

Nairn is natuurlijk al veel meer dan een acteur, bij fans staat hij ook bekend als een uitstekende dj en een mensenrechtenactivist. Vooral dankzij dat laatste lijkt de man nu ook te willen opschuiven naar de politiek. In z'n eigen land spreekt hij veel over het homohuwelijk, en in de Belfast Telegraph liet hij optekenen dat hij hoopt dat Noord-Ierland ook snel de stap maakt naar gelijkheid, zoals zuiderbuur Ierland en de rest van het Verenigd Koningkrijk. Als hij daarvoor zelf in de politiek moet stappen, dan is dat geen probleem.

"Ik zie totaal niet in waarom mensen zo bezorgd zijn over wat andere mensen achter gesloten deuren of in hun eigen leven doen", zei hij in de krant. Aangezien homokoppels in Noord-Ierland nog steeds niet kunnen trouwen, moet daar volgens hem verandering in komen.

Ik heb wel iets te zeggen

"Natuurlijk heb ik er al aan gedacht om in de politiek te gaan. Ik bedoel natuurlijk niet nu onmiddellijk, maar in de toekomst, wie weet. Maar ik heb zeker wel iets te zeggen."

Volgens Nairn doet het huidige poltieke systeem niets voor de homogemeenschap. Maar zijn eigen persoonlijke partijprogramma zou uiteraard verder gaan dan homorechten. "Het gaat gewoon over gelijke behandeling voor iedereen. Is dat zo progressief? Ik denk het niet, het is gewoon menselijk. En het gaat niet alleen om holebi's, maar ook om vrouwenrechten, immigranten en mensen met een andere etnische achtergrond."

't Is duidelijk, Kristian Nairn heeft veel meer te zeggen dan gewoon 'Hodor'.

Lees meer

Dit al gelezen?