"Alsof er iets mis met me was!?" Lady Gaga chat met Prins William over mentale problemen via FaceTime: de beelden

18 april 2017

Als je het al niet gezegd krijgt tegen je vrienden, hoe zou je 't dan uitleggen aan Prins William? Da's exact wat Lady Gaga deed tijdens het paasweekend, toen ze een goede babbel had met de prins over mentale problemen, post-traumatisch stress syndroom en hoe ze er weer bovenop kwam. Een uniek momentje en dat allemaal voor het goede doel: bekendheid geven aan mentale problemen.

Als iemand een been breekt, staat iedereen in het ziekenhuis, als je psychische problemen hebt, kan je met niemand praten, da's zo'n beetje het cliché. Maar Lady Gaga, nooit bang van een statement, praatte dit weekend met niemand minder dan prins William. Ze vertelde hem hoe het voelde om een depressie te hebben en met posttraumatisch stressyndroom om te gaan.

De popprinses praatte met William via Facetime, van uit een appartement in Los Angeles. William had de open brief van Gaga gelezen, en vertelde daarover dat hij het "heel emotioneel en moedig van haar vond om zo'n persoonlijke gevoelens online te zetten. Ik vroeg me dan ook af hoe het voelde om het over zo'n dingen te hebben?"

Elke dag triest

"Elke dag wakker worden en me triest voelen en toch op het podium moeten kruipen is iets dat heel moeilijk is om te beschrijven", antwoordde Gaga. "Er zit veel schaamte vast aan psychische ziektes, en je voelt je alsof er iets mis met je is."

"In mijn leven kijk ik naar al die mooie en fantastische dingen die ik heb, en ik zou zo gelukkig moeten zijn. Maar je kan er niks aan doen dat je 's ochtends opstaat en je je zo moe voelt, dat je zo triest bent en zo veel angst hebt dat je bijna niet kan nadenken." Door haar verhaal neer te schrijven denkt de zangeres dat "dit een deel van me is, en dat is ok. Het is alsof ik me niet meer moet verstoppen."

Bekijk het volledige interview hieronder

Lees meer

Dit al gelezen?