© iStock

Microsoft brengt binnenkort concurrent uit voor Google's Chromebook: de CloudBook

18 april 2017

Op 2 mei stelt Microsoft een eigen laptop voor. Het is niet de eerste keer dat het bedrijf een goedkopere laptop voorstelt. Ze hadden eerder al eigen pc's in de surface-reeks. Nu brengen ze de Cloudbook uit. Hij zal enkel op Apps uit de Windows Store draaien en een eigen variant van Windows 10 gebruiken.

Microsoft is altijd al een belangrijke speler geweest op de pc-markt. Hun Surface-laptops waren een goede poging om eigen computers te maken. We zullen ons vooral de Surface Pro herinneren. De Surface RT en Surface 2 zijn eigenlijk al dood.

Binnen enkele weken stellen ze waarschijnlijk de CloudBook voor: dit zou een waardige concurrent moeten zijn voor de Chromebook. Je zal enkel apps kunnen gebruiken uit de Windows Store. De pc zal op Windows Cloud draaien, een variant van Windows 10. Alle gegevens zullen in de cloud zitten. Daar is trouwens al een klein lek rond geweest.

Het concept is redelijk bekend. Dat is namelijk wat de Surface RT en Surface 2 ook deden. Die toestellen draaiden op WIndows RT, een in de steek gelaten variant van Windows 8. Ook de Chromebook werkt op een gelijkaardige manier. Je kan enkel apps gebruiken uit de Play Store en alles zit in een cloud.

In het verleden heeft Windows ook geprobeerd om goedkopere laptops te maken met de netbook. Maar die was eigenlijk de naam pc niet waard. Maar de grootste uitdaging voor Microsoft wordt nu om zichzelf te bewijzen. Mensen verwachten altijd veel van Windows. En ook al is de CloudBook bedoeld om tegen de Chrombook te concurreren, zal Windows Cloud vooral vergeleken worden met Windows 10.

Meer over Microsoft

Dit al gelezen?