© iStock

Na zonneschijn komt regen: volgende week gaat het vriezen

17 april 2017

We hadden in maart echt geluk met het weer. Het kwik steeg soms zelfs tot 20 graden. Maar mooie liedjes duren niet lang: deze week wordt het nog kouder dan vorige week. Het gaat zelfs opnieuw vriezen ’s nachts.

Had jij ook al je zonnebril uitgehaald, je dikke winterjas in de kast gehangen en je zomersneakers op de mat gezet? Guess what: je mag nog eens van garderobe veranderen. De 20 graden van maart zijn onherroepelijk gaan vliegen, het gaat deze week vriezen.

Laten we met het slechtste nieuws beginnen: vandaag gaat het in heel België regenen. Dat zegt weerwebsite Buienradar. Vanaf de late namiddag krijgen we drogen weer, maar deze nacht gaat het opnieuw regenen.

‘s Nachts -3

Alsof dat nog niet erg genoeg is, wordt het ook nog koud met maxima tot 12 graden. Paaseieren rapen met handschoenen aan, feest! ’s Nachts krijgen we winterweer met temperaturen van -2 tot 3 graden, tijdens de nacht van woensdag tot donderdag kan het zelfs -3 graden worden. Buienradar zegt dat het lichtjes kan sneeuwen.

Gelukkig warmt het overdag op. Morgen krijgen we 5 tot 7 graden met regen. Woensdag blijft het droog maar wel bewolkt. Donderdag wisselvallig weer maar over het algemeen droog, de temperaturen kunnen opnieuw oplopen tot 12 graden in het centrum van het land. Vrijdag en volgend weekend gaat het weer gieten. Maar we krijgen zachtere temperaturen: 14 graden op vrijdag en 11 tot 12 graden op zaterdag en zondag.

Lees meer

Dit al gelezen?