© iStock

Dit is de reden waarom veel Indiërs geen Snapchat meer willen

16 april 2017

Terwijl wij in Europa snappen dat het een lieve lust heeft, zijn ze in Indië de app blijkbaar volledig beugezien. Niet omdat ze de functies van Snapchat niet meer kunnen gebruiken, maar omdat een Snap-medewerker een aantal landen, waaronder Indië, beledigd heeft. 

De CEO van Snapchat, Evan Spiegel, zou wel eens de ondergang van z'n eigen bedrijf kunnen veroorzaken, tenminste, de groei in Indië. In 2015 zou de man een paar vreemde uitspraken over Indië gedaan hebben.

"Deze app is enkel voor rijke mensen", zou Spiegel gezegd hebben tijdens een discussie over Snapchats z'n verwachte groei over de komende jaren. "Ik wil niet uitbreiden naar arme landen zoals Indië en Spanje." Die opmerkingen kwamen aan het licht toen een voormalig personeelslid, Anthony Pompliano, eerder dit jaar beweerde dat de app z'n data vervalst. Daarover was een rechtzaak gaande, die nu dus openbaar gemaakt is.

"Snap heeft z'n investeerders nooit om de tuin geleid door valse data door te geven, Snap-personeelsleden hebben ook geen enkele van de daden gesteld die Pompliano beweert", reageerde Snap op de beschuldigingen. Verdere commentaar is uitgebleven. Maar intussen zit Snapchat wel degelijk in Indië, en dat is met ruim een miljard mensen een gigantische markt. Op Twitter klinkt er alvast een oorlogskreet: #UninstallSnapchat.

Lees meer

Dit al gelezen?