© Twitter @Rogozin

Is Rusland een Terminator aan het maken? Vicepremier toont beelden van robot die met twee geweren kan schieten

15 april 2017

Rusland is al een tijdje aan het werken aan een robot die als assistent zou gaan gebruikt worden door astronauten in de ruimte. En afgelopen vrijdag poste de Russische vicepremier een filmpje van die robot om te tonen wat die al allemaal kan. En wat is er beter om dat tentoon te stellen dan je robot met twee geweren tegelijkertijd te laten schieten ... Huh, wat?

Het plan is om robot FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research) tegen 2021 de astronauten in het ISS te gaan laten helpen. Om aan te tonen dat ze al heel ver staan met FEDOR poste de Russische vicepremier Dmitry Rogozin een filmpje op Twitter. En in tijden van zware militaire internationale spanningen vond hij geen betere manier om dat aan te tonen dan de robot met twee handgeweren te laten schieten. Leuk toch?

Rogozin legde uit op Facebook dat ze daarmee de behendigheid van FEDOR en zijn gebruik van algoritmes om taken uit te voeren wilden aantonen. Maar in plaats van een beeld neer te zetten van een capabele, hulpvaardige robot, zagen velen er toch eerder een soort Terminator in ...

Bekijk hieronder het filmpje dat Rogozin tweette:

Lees meer

Dit al gelezen?