© Istock

Winter is coming back! Deze week gaat het plots weer vriezen

15 april 2017

De lente is de komende dagen ver te zoeken, en het lijkt wel alsof we de winter terug in het land hebben. Zowel Pasen als het begin van de week verlopen fris, en halverwege de week gaat het 's nachts in het hele land zelfs weer vriezen. Overdag is het ook ronduit koud bij zo'n 6 tot 8 graden.

Zorg maar dat je de paaseitjes dit weekend allemaal gevonden hebt, want anders zouden ze wel eens kunnen bevriezen. Pasen zelf wordt een vrij sombere en frisse dag. Het kwik haalt zo'n 10 graden en na een redelijk droge start neemt de bewolking toe. Daaruit kunnen regen en motregen vallen. Paasmaandag is het omgekeerde verhaal: we beginnen met veel regen, maar in de loop van de dag zijn opklaringen mogelijk. De temperatuur is ongeveer hetzelfde, maar let vooral 's nachts op want met 4 graden is het al behoorlijk koud.

Vrieskou

Vanaf woensdag wordt het nog kouder. De zon krijgt wel meer te zeggen en het wordt overal stilaan droog, maar het kwik haalt nog 9 tot 10 graden, 's nachts zakt het naar of zelfs onder het vriespunt. Donderdag wordt dan de koudste dag met 6 tot 8 graden, en 's nachts -1 tot -3 graden. We krijgen ook weer verse neerslag, deze keer in de vorm van motregen.

Daarna wordt het toch wat warmer. Tegen zaterdag halen we 13 tot 14 graden, en ook het zonnetje breekt in het weekend weer door. Maar voorlopig ziet het KMI voor de rest van april geen echt beterschap meer. Met maxima van 11 tot 12 graden blijft het fris, en ook het weer blijft wisselvallig.

Lees meer

Dit al gelezen?