© iStockphoto

Wil je een perfecte match via je datingapp? Laat iemand anders dan je profielfoto kiezen

14 april 2017

Op zoek naar liefde via een leuke applicatie of website? Dan hebben we één tip voor jou: stel je profielfoto zelf niet in.

Onderzoeker David White publiceerde een studie in Cognitive Research waaruit bleek dat we voor onszelf niet de beste profielfoto kiezen.

De onderzoekers vroegen 102 studenten om 12 foto's van zichzelf in te leveren. Eerst moesten de deelnemers hun favoriete en minst favoriete foto selecteren om te publiceren als profielfoto op een datingsite. Vervolgens selecteerden ze een favoriete en minst favoriete foto van een onbekende deelnemer. De twee resultaten werden getoond aan een derde groep. Zij kregen de opdracht om de meest aantrekkelijke, dominante en zelfverzekerde foto te selecteren.

Resultaat

De beste foto's die de deelnemers voor zichzelf kozen, bleken minder gunstig te zijn dan de foto's die de onbekenden selecteerden. Door een foute profielfoto in te stellen, kunnen anderen foute conclusies trekken van je karakter. Hierdoor misloop je de kans op een perfecte match of ga je net op date met iemand die totaal niet bij je past.

Een slechte foto betekent dus een slechte date! Dus zorg ervoor dat je foto goed is en laat iemand anders een foto van je kiezen.

Lees meer

Dit al gelezen?