© VRT, Getty Images

Thriller-koning Stephen King kijkt Beau Séjour op Netflix en strooit met complimenten

13 april 2017

Wij zijn hier al even kunnen bekomen van de finale van Beau Séjour, maar aangezien de serie ook is opgepikt door Netflix zijn er nog miljoenen mensen over heel de wereld die nu proberen uitzoeken wie oh wie nu toch Kato heeft vermoord. En een van die Beau Séjour-kijkers is niemand minder dan de koning van de literaire thriller Stephen King. En die heeft in een tweet niets dan lof over voor de Vlaamse topserie.

Carrie, Salem's Lot, The Shining, Cujo, ... De lijst van absolute klassiekers van de hand van Stephen King is enorm. Vele van zijn verhalen worden ook niet alleen gesmaakt in boekvorm. Denk maar aan films als The Shining, Shawshank Redemption en binnenkort de nieuwe verfilming van It, en series als Under the Dome en The Mist, dat momenteel nog in productie is, die gebaseerd zijn op zijn boeken. Als er dus iemand iets te zeggen heeft over een thriller, in welke vorm dan ook, dan is het King wel. Als hij je serie bewierookt, mag je dan ook heel trots zijn. En die eer bevalt nu een Vlaamse serie.

King bekeek onlangs blijkbaar Beau Séjour op Netflix en kon zich echt niet inhouden om met lof te strooien op Twitter. "Excentriek, briljant, en verrassend ontroerend. Bovennatuurlijke 'kost' voor zij die er normaal gezien zelfs niet echt van houden", schrijft hij. Prachtige complimenten van Stephen King, die de serie ongetwijfeld een hoop meer kijkers zal opleveren. Of het het startschot is voor een echte internationale doorbraak van Kato en co valt nog af te wachten, maar een enorme eer voor de makers is het alleszins.

Productiehuis De Mensen, dat de serie produceerde, was al snel om King te bedanken voor zijn lovende tweet:

Ook Beau Séjour-regisseur Nathalie Basteyns was natuurlijk in de wolken met de mooie complimenten:

Lees meer

Dit al gelezen?