© Istockphoto

HUH!? Zwangere vrouwen mét honden krijgen gezondere baby's

12 april 2017

Neem je een hondje of koop je een baby? Waarom niet beide? Een onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen met een hondje, gezondere baby's krijgen. Hondjes en baby's zijn de perfecte combinatie!

Volgens een onderzoek aan de universiteit van Alberta in Canada, zijn dieren in huis gunstig voor je baby. Moeders van 746 baby's die werden geboren tussen 2009 en 2012 hebben deelgenomen aan het onderzoek. Van de deelnemende huishoudens met een huisdier had 70% een hondje en 30% een andere viervoeter in huis lopen.

De onderzoekers deelden de baby’s in drie groepen. De eerste groep kwam nooit in contact met hondjes, de tweede groep enkel tijdens de zwangerschap en de laatste groep kwam tot drie maanden na de geboorte in aanraking met hondjes.

Vervolgens controleerden de onderzoekers de ontlasting van de baby’s en bestudeerden ze de darmflora. De resultaten werden dan met elkaar vergeleken. Ze konden concluderen dat baby's in een huishouden met een hondje (of andere viervoeter), twee nuttige darmbacteriën ontwikkelden. De twee bacteriën Ruminococcus and Oscillospira verlagen de kans op allergieën en obesitas. Bacteriën die honden en katten meebrengen kunnen dus het immuunsysteem van je baby versterken.

Lees meer

Dit al gelezen?