© Getty Images

Een van Samsung Galaxy S8's grootste troeven is niet klaar voor de release: Bixby laat op zich wachten

12 april 2017

Eind maart stelde Samsung zijn nieuwe smartphones voor, de Samsung Galaxy S8 en S8+. Newsmonkey kon de S8 testen en was onder de indruk. Maar nu blijkt dat een van de grootste troeven van de nieuwe flagship smartphone van Samsung niet meteen beschikbaar zal zijn. Bixby, het antwoord van Samsung op andere voice assistants als Siri en Google Assistant, zal niet out of the box werken. Het zal wachten zijn tot eind deze lente, zo zegt Samsung.

Naast de zogenaamde infinity display, waardoor de gsm bijna volledig uit 'scherm' bestaat zonder zwarte boorden, was vooral de voice assistant Bixby het grote pluspunt aan de nieuwe Samsung-smartphone. Maar op die voice assistant is het dus blijkbaar nog even extra wachten.

De release van de Galaxy S8 staat gepland voor eind april (voor België is dat 28 april, de VS krijgt 'm al een weekje vroeger), maar dat zal de voice assistant van Bixby niet halen, meldt Samsung aan Axios: "Belangrijke onderdelen van Bibxy, waaronder Vision, Home en Reminder, zullen meteen operatief zijn bij de globale launch van de Samsung Galaxy S8. Bixby Voice zal echter maar beschikbaar zijn later deze lente."

Over het hoe en waarom achter deze vertraging wil Samsung niets kwijt. Al stelde Axios wel dat de voice assistant het eerder in verschillende demo's al liet afweten. Samsung neemt dus waarschijnlijk het zekere voor het onzekere en wacht tot het voor de volle 100% op punt staat.

Lees meer

Dit al gelezen?