© Medialaan

Al 5 artiesten staan in de iTunes top 10 dankzij Liefde voor Muziek, maar wie verdient nu wat?

11 april 2017

Het derde seizoen van Liefde voor Muziek is van start gegaan en in de eerste aflevering werd een ode gebracht aan de carrière van Natalia. Zoals we vorige jaren al zagen, worden sommige van de covers die de andere kandidaten brengen grote hits en dat is nu niet anders. Amper een dag na de uitzending van het programma staat Clouseau op 1 in de iTunes Top 100, maar ze staan niet alleen in de hitlijst.

Maar liefst vijf van de zeven kandidaten domineren momenteel de top 10 van de iTunes Top 100. Na Clouseau met Ik Wil Je Terug staat Gers Pardoel op 2 met zijn versie van Boom. Plaats 4 wordt ingenomen door Isabelle A I've Only Begun To Fight; Nummer 5 gaat naar Natalia met haar versie van Who's Lovin' You en op zes vinden we Lady Linn met haar versie van In My Blood.

Een paar tredes lager op plaats 25 vinden we Josje met haar versie van Glamorous. De enige van wie voorlopig geen spoor terug te vinden is, is Bart Peeters. Werd zijn versie van Risin' niet gesmaakt? Nee hoor, zijn nummers zijn 'gewoon' nog niet te verkrijgen via iTunes omwille van technische redenen. In de loop van gisterenavond werd het nummer wel succesvol op iTunes gezet, maar voorlopig staat Bart Peeters daardoor nog niet in de top 100.

Ook de originele nummers van Natalia krijgen sinds de eerste aflevering van Liefde voor Muziek een serieuze boost. We zien I want You Back, In My Blood en Boom terugkomen op plaats 54, 62 en 85.

Royalty

En wie gaat met de royalty aan de haal? We gingen eens horen bij VTM en de covers worden behandeld zoals elke andere cover die een artiest uitbrengt. Elke artiest krijgt dus een bedrag voor de nummers die worden gecoverd.

© iTunes

Lees meer

Dit al gelezen?