© VIJF

Temptation Jefferson praat voor het eerst: “Lize komt mijn moeder de eerst komende tijd beter niet tegen”

11 april 2017

Toegegeven: ja, Jefferson heeft gekust. En ja, hij heeft aan de borsten van Natasja gevoeld. En toch: na het laatste kampvuur leeft heel Vlaanderen mee met Jef. #teamjeffie is een eigen leven gaan leiden, net zoals de Facebookgroep: Je Suis Jeffie. En Lize? Mja, die heeft afgedaan. Beiden zwegen ze in het openbaar. Al spraken de beelden die lekten van Lize en Ken in de uitgang voor zich. En Jeffie? Die zweeg! Tot nu. 

Aan Dag Allemaal laat Jefferson weten dat zijn moeder hem een watje noemde. Na de eerste afleveringen haakte mama Jefferson al af met kijken. En het is niet wat je denkt, ze was niet boos omdat haar Jefferson met de wijze woorden “Jeffie houdt van tieten” zo uitvoerig Natasja’s boezem onderzocht heeft, de dekselse kapoen.

Maar ze kon het niet aanzien dat haar zoon een traantje moest wegpinken op tv. “Dat ik publiekelijk een traan liet om Lize, maakte haar kwaad,” zegt Jeffie aan Dag Allemaal. “Ze vond dat ik me als een watje had gedragen. In onze familie zeggen ze altijd dat je je verdriet nooit mag tonen. En normaal hou ik mijn tranen ook enkel voor mijn familie.”

Mama's oordeel is duidelijk...

“Ze vindt niet snel een meisje goed genoeg voor mij,” lacht Jeffie. “Ze is nogal... kieskeurig, zeg maar. Ik heb lang niet elke ex aan mijn moeder voorgesteld, hoor.” Maar bij Lize deed Jeffie dat wel.

“Wanneer ik er dan toch eentje aan haar voorstel, dan spelt ze hen altijd de les. Respect en eerlijkheid, dat zegt ze altijd.” Mama Jefferson had tijdens Temptation Island dus haar oordeel al geveld. “Wel, nu heb je de antwoorden wat Lize betreft,” zei ze achteraf tegen Jefferson.

Haatgevoelens?

“Lize heeft mij diep gekwetst,” gaat hij verder in het weekblad. “Maar ik haat haar niet. Nee, zo werd ik niet opgevoed. Meer nog: ik wens haar alle geluk toe. En ik hoop dat ze na dit avontuur ook wat heeft geleerd over zichzelf, haar kleine kantjes ontdekt en daaraan werkt" Dat heeft hij naar eigen zeggen ook gedaan.

"Ik heb veel geleerd. Over mijzelf, Lize, relaties in 't algemeen. Vroeger dacht ik dat bedrog vooral iets fysieks was. Nu weet ik dat je ook kan bedriegen met woorden en blikken.”

En Ken?

Maar Jef werd dus fysiek én mentaal bedrogen! “Maar ik neem haar niets kwalijk. We hebben allebei fouten gemaakt. Zij niet meer dan ik.” En ook Ken, die hij op het laatste kampvuur “die fake ass Justin Bieber” noemde, hoeft niets te vrezen. Van haatgevoelens, als die er al waren, is niet meer over.

"Nee, ik hoef geen 'sorry' te zeggen tegen Lize"

Lize besliste al na het eerste kampvuur dat haar relatie met Jefferson voorbij is omdat hij zich had laten ‘droogneuken' door de stomdronken verleidster Parastoo. “Daar kan en wil ik mij niet voor verontschuldigen,” verdedigt Jeffie zich plots. “Kom zeg! Ik was dronken, wilde gaan slapen en Parastoo liep achter mij aan en begon wat gek te doen.”

Hij begrijpt nog steeds de reactie van zijn ex niet: “Ze wéét hoe ik ben. Tijdens het uitgaan hang ik ook graag hier en daar met mensen rond. Dat wil toch niet zeggen dat je er meteen mee in bed duikt.”

Onze Jeffie verliefd?

Jefferson geeft in Dag Allemaal ook toe dat hij een zwak heeft voor Natasja: “Natasja was veel specialer voor mij dan ze denkt. Alleen ben ik niet zo'n held in 't uitdrukken van mijn emoties. Zeker niet bij iemand om wie ik echt geef.”

En wiet weet, met een beetje geluk krijgt dit liefdesverhaal toch nog een staartje. De twee hebben nog steeds contact: “Twee weken geleden nog. We spreken geregeld nog eens af.” En nu weet ze tenminste hoe hij zich voelt: A man in love! Wordt vervolgd?

Lees meer

Dit al gelezen?