© iStock

Pfff, waar is de zon!? Krijgen we deze paasvakantie überhaupt nog lenteweer? 

10 april 2017

Vorig weekend was het weer geweldig. Maar zitten er nu nog zo'n heerlijke lentedagen aan te komen zodat we nog eens kunnen genieten van een heerlijk terrasje deze vakantie... en belangrijker nog volgend (verlengd) paasweekend? Blijkbaar niet de komende dagen. We mogen deze week onze paraplu niet vergeten en moeten ons weer warm aankleden. 

Een nieuwe zomerse zondag zit er helaas niet in de komende dagen, wel integendeel. We mogen deze week onze paraplu niet vergeten en moeten ons weer warm aankleden.

Dinsdag hebben we in de loop van de voormiddag geen paraplu nodig. Er zijn dan ook wat wolken. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en kan het regenen. Het wordt maximum 10 à 14 graden en er staat een zwakke wind.

Ook woensdag is het grotendeels een droge dag met veel opklaringen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden en vanaf de namiddag kan er een bui vallen. 's Avonds neemt de kans op regen toe.

Fris en regenachtig

Donderdag begint regenachtig in Wallonië en in het noordoosten van het land kan het regenen. Voor de rest van de dag mag de paraplu weg, want het blijft droog met nu en dan een streepje zon. Wel moet je je goed induffelen want het is dan erg fris met 8 tot 12 graden.

Vrijdag is het een droge dag. Nu en dan zal de zon schijnen, maar het blijft vrij fris met temperaturen tot 13 graden.Op zaterdag krijgen we heel wat regen te verduren. Er zal dan een regenzone over het land trekken van de kust naar het binnenland. Het zal terug iets warmer zijn met 15 graden. Op zondag en waarschijnlijk ook op maandag wordt het heel wisselvallig met fikse buien. Het is dan opnieuw frisser met maxima van 6 tot 12 graden. Dat zullen dus veel #throwback 's naar vorige zondag worden op Instagram de volgende dagen.

Lees meer

Dit al gelezen?