© Getty Images

Pokémon Go wil komende maanden serieuze verandering doorvoeren

9 april 2017

De zon schijnt en dus is het tijd om weer buiten te komen. Dat dachten ook de makers van Pokémon Go en daarom lijken ze van plan om een grote update door te voeren de komende maanden. De bedoeling is dat spelers meer gaan samenwerken, maar hoe dat precies moet gebeuren is nog niet geweten.

Pokémon Go was dé hype van vorige zomer, maar daarna minderde het snel. Volgens de laatste gegevens zouden er nog altijd 65 miljoen gebruikers zijn die minstens één keer per maand spelen, maar Niantic wil dat aantal weer doen stijgen.

Daarvoor zijn ze van plan om grote veranderingen door te voeren. Het komt er volgens hun persbericht op neer dat ze de gameplay "coöperatief en sociaal" willen maken, zodat gebruikers voor bepaalde zaken moeten samenwerken.

Wat precies de bedoeling is, is nog niet bekend, maar de grootste veranderingen worden verwacht bij de manier waarop gyms werken. Vechten in een gym is momenteel vaak nogal saai omdat je niet veel meer kan doen dan een Pokémon kiezen en gewoon klikken. Daarnaast zijn veel gyms ook moeilijk te veroveren als er veel sterke spelers inzitten.

Lees meer

Dit al gelezen?