Haal barbecue maar boven: morgen wordt het plaatselijk 22 graden. En ook paasweekend ziet er best aardig uit

8 april 2017

Een topdag met zon: da’s morgen dus het scenario. Met temperaturen die kunnen oplopen tot 22 graden wordt het ideaal weer om de eerste keer dit jaar de barbecue aan te steken. Daarna gaat het bergaf, maar  Pasen en paasmaandag worden wél iets beter: voorlopig gaan we volgens de voorspellers dan richting 17, misschien wel 18 graden, en het zou ook droog blijven.

Je zou het nochtans niet zeggen als je vandaag buiten kijkt, maar geleidelijk aan trekt het ochtendgrijs op en komen er brede opklaringen vanuit het westen. In het noordoosten kan het tot na de middag duren eer de bewolking oplost.

De maxima schommelen tussen 13 graden aan zee en tot 16 graden elders. Vanavond wordt het nog echt fris, tussen 1 en 5 graden. Maar wees gerust, morgen zal de zon zeker gaan schijnen.

Het slechte nieuws is dat het al meteen bergaf gaat maandag en dat we het weer van morgen niet meer zullen evenaren tijdens de paasvakantie.

Paasweekend?

Maandag krijgen we eerst veel wolken met soms lichte regen. Later overdag wordt het licht wisselvallig vanaf het noorden met enkele buitjes maar ook een aantal opklaringen. De maxima schommelen tussen 9 en 14 graden.

Dinsdag blijft het meestal droog en is het wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima schommelen rond 13 graden. Dinsdagnacht en woensdag verwachten we perioden met regen of buien bij maxima rond 12 graden.

Donderdag en vrijdag wordt het wisselvallig met buien en opklaringen bij frisse maxima rond 11 of 12 graden.

Zaterdag doen we daar een graad of twee bij. Pasen en paasmaandag worden wél iets beter: voorlopig gaan we volgens de voorspellers dan richting 17, misschien wel 18 graden, en het zou ook droog blijven.

Dit al gelezen?